İş'te Gündem

Şimşek istifa ederse başınız göğe mi erecek?

"AK Partili Mehmet Şimşek muhalifleri, istifa haberi doğru çıkmadığı için üzüldünüz mü? İstifa ettiğine dair yalanı ilk duyduğunuzda mutlu oldunuz mu?"
Şimşek istifa ederse başınız göğe mi erecek?
Haberler / EKONOMİ
27 Ağustos 2024 Salı 08:02

Ekonomim'den Sadi Özdemir'in yazısından alıntı

‘Şüyuu vukuundan beter’ diye eskiden kalma bir atasözümüz var. ‘Bir şeyin dedikodusu onun gerçekleşmesinden daha kötüdür’ anlamına gelir.

Geçen Cuma günü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiğine dair sosyal medyada ortaya atılan dedikodu piyasalar üzerinde böyle bir ‘beter etki’ yarattı ve Borsa İstanbul Bist 100 Endeksi aynı gün yüzde 2,55 geriledi. Dolar 34 lirayı, Euro da 38 lirayı aştı.

Bakan Şimşek, piyasaları dalgalandıran bu dedikodunun doğru olmadığını açıkladı ama o gün olan oldu. Peki, bu yaşanan için “dedikodu” deyip geçilebilir mi? Tabii ki hayır.

Bir ülkenin milletvekili ‘Ekonomiyi yöneten en önemli ismin istifa ettiği’ söylüyor ve yayıyorsa bu bilgi doğru olmalıdır. Doğru değilse en basitinden ‘Borsaya etkisi nedeniyle ağır bir manüplasyon suçu işlenmiş’ olur.

Hakkında ilgili kurumlar tarafından dava açılmalıdır. Ayrıca, o gün ve sonrasında maddi kayba uğrayan özel ve tüzel kişiler de tazmin davaları açmalıdır.

Çünkü bu rezil manüplasyona neden olan milletvekili daha önce de Borsada çevirdiği fırıldaklardan dolayı ceza almış bir isim. Milletvekili hatta bir partinin lideri olduğundan, yaydığı yalan bilgilerin piyasaya etkisi daha da sert oldu ama biz ne desek boş nasıl olsa ‘dokunulmazlığı’ var.  

AK Partili ‘Şimşek muhalifleri’ mutlu olmuş mudur?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinden önce Mehmet Şimşek ile birden fazla görüşerek kendisini, ‘ekonominin başına geçmesi’ için ikna etti.

Çünkü bütün dünyada enflasyonların azgınlaştığı bir dönemde (2021-2022) kendisini ‘enflasyondan çok ama çok düşük faiz’ temeline dayalı bir ekonomi politikasına inandıran sözde bazı iktisatçılar yüzünden ekonomide tedavi edilmesi zor hastalıklara yol açıldığını gördü.

Görmeyip aynı politikada ısrar da edebilirdi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kadar derin basiret göstermiş olsa da sözde Ak Partili bazı kanaat önderleri Mehmet Şimşek’in yeniden bakan yapılmasına ilk günden beri homurdanıyor.

Onlar, fırsat buldukça “Reis, bu konuda yanlış karar aldı, neden böyle yaptı anlayamıyoruz” diyerek Şimşek’in görevden alınmasını umut ederek yaşıyor. 

Erdoğan ise defalarca Şimşek başta olmak üzere ekonomi yönetimine, ekonomi politikalarına güveninin tam olduğunu beyan etti. 

Öyle anlaşılıyor ki Orta Vadeli Program hedefleri gerçekleşene kadar ve en önemlisi de yüksek enflasyon yavaşlayıp normalleşene kadar da bu siyasi irade desteği devam edecek.

Bu durumda sormak lazım; AK Partili Mehmet Şimşek muhalifleri, istifa haberi doğru çıkmadığı için üzüldünüz mü? İstifa ettiğine dair yalanı ilk duyduğunuzda mutlu oldunuz mu?

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem