İş'te Gündem

Ünlü ekonomist: Moral bozmak istemem ama bunlar daha iyi günlerimiz

TCMB eski Başekonomisti ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Hakan Kara, sosyal medya hesabından paylaştığı göderide, “Moral bozmak istemem, ama bunlar daha iyi günlerimiz” ifadelerini kullandı.
Ünlü ekonomist: Moral bozmak istemem ama bunlar daha iyi günlerimiz
Haberler / EKONOMİ
27 Ağustos 2024 Salı 07:32

Türkiye'de önü alınamayan enflasyon, her geçen gün daha da katlanılamaz hale gelirken, açlık sınırının altında maaş alan milyonlarca yurttaş, ekonomik darboğazın pençesine mahkum olmuş durumda.

Ekonomiye ilişkin yapılan değerlendirmeler, daralmayı işaret ederken ekonomistlerden peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor.

Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında faiz indirimine gideceği beklentisi, küresdel piyasalarda yaşanan kısa veya uzun vadeli krizler, ağır bir enflasyon krizin etkisinde olan Türkiye'yi içinden çıkılamaz bir girdaba sürüklüyor.

Ekonomiyle alakalı dikkat çeken yorumlardan birisi de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski Başekonomisti ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Hakan Kara'dan geldi.

Kara, sosyal medya hesabından paylaştığı bir grafiği, “Moral bozmak istemem, ama bunlar daha iyi günlerimiz” ifadeleriyle paylaştı.

TEPAV Makroekonomi Çalışmaları Program Direktörü Dr. Ali Çufadar ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yerel seçimden sonra; ekonomi hızla soğuma işareti veriyordu. Saha ne diyordu? Hani kredi kart harcamaları yüksekti; iç talep canlıydı? TCMB'nin KOBİ TL kredi kısıtının da rolü var...” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem