İş'te Gündem

Kozak yaylası kurtuldu

İzmir’de doğal güzellikleri ve çam fıstığıyla ünlü Kozak Yaylası’nda açılmak istenen granit mermer ocağı Çevre Bakanlığı’ndan veto yedi
Kozak yaylası kurtuldu
Haberler / GÜNDEM
27 Ekim 2023 Cuma 08:41

UNESCO Dünya Kültür Mirası koruma bölgesinde bulunan ve Ekolojik Hassas Bölge olarak tanımlanan ancak maden şirketlerinin hedefinde olan Bergama'daki Kozak Yaylası'na yapılmak istenen taş ocağına Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'dur' dedi.

İstanbul merkezli bir maden şirketinin yaptığı başvuruyu değerlendiren bakanlık, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada Bergama ilçesine bağlı Ayvatlar Mahallesi'nde kurulmak istenen granit mermer ocağı projesinin ÇED Yönetmeliği'ne aykırı olduğunu belirtti.

Bakanlığın iptal kararı bölgede yaşayan vatandaşlar arasında büyük sevinçle karşılandı. Bölge halkı, kurulmak istenen mermer ocağını protesto etmiş, yapılmak istenen halkın katılım toplantısına da tepki göstermişti.

Ayvatlar ile Okçular Köyü arasındaki ormanlık alanda granit mermer taşı çıkarılması planlanıyordu. 51 hektarlık ÇED alanında yılda 60 bin ton granit üretimi hedefleniyordu. Binlerce fıstık çamı kesilmekten kurtulurken, ocak alanında patlatma işlemi de uygulanacak ve günde 40 kilogramdan fazla toz havaya karışacaktı.

Türkiye'de çam fıstığı üretiminin büyük bölümü Kozak Yaylası'nda yapılıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem