İş'te Gündem

Kaplan operasyonunda yeni gelişme: Emniyette şok açığa almalar

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması ile farklı bir soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Polis Başmüfettişi olan iki 1. Sınıf Emniyet Müdürü ile Polis Akademisi Başkanlığı’nda görev yapan bir Şube Müdürü açığa alındı.
Kaplan operasyonunda yeni gelişme: Emniyette şok açığa almalar
Haberler / GÜNDEM
26 Ekim 2023 Perşembe 08:00

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan ile yakın ilişkileri olduğu iddia edilen, 1. sınıf emniyet müdürü olan eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Aslan, açığa alındı. Aslan’ın yanı sıra, eski Emniyet Müdür yardımcıları Volkan Murat Kaşıkçı ve Mukadder Kardiyen’in de açığa alındığı öğrenildi.

T24'den Asuman Aranca'nın haberine göre açığa alınan eski Organize Suçlardan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Aslan, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya en yakın isimlerden biri olarak biliniyordu. Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı’na getirilmesinin ardından Aslan, kızak görev olarak tabir edilen polis başmüfettişliğine atanmıştı.

YERİNE İMZA ATAN POLİS İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik 2019 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün soruşturma yürüttüğü, ruhsatsız tabancayla yakalanan Kaplan hakkında mahkeme tarafından adli kontrol şartı verildiği, zanlının imza atmak için polis merkezine gitmediği, karakoldaki bir polis memuru tarafından yerine imza atıldığının ortaya çıkmasıyla o polisin 2019 yılında ihraç edildiği ortaya çıkmıştı.

İKİ 1. SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINDI

Devam eden soruşturma kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosunda polis başmüfettişi olarak görev yapan 1. Sınıf Emniyet Müdürü A.A, 1. Sınıf Emniyet Müdürü M.K ile Polis Akademisi Başkanlığı'nda görev yapan Şube Müdürü V.K.'nın Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açığa alındığı ortaya çıktı. Polis müdürleri hakkında idari soruşturma yapıldığı öğrenildi.

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 10 milyon TL rüşvet isteyen kim?

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem