İş'te Gündem

Erdoğan'ın 'Yoksulluk geride kaldı' açıklamalarına tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yoksulluk ve yasaklar geride kaldı" şeklindeki açıklamaları, Türkiye'nin dört bir yanında geçim sıkıntısı çeken vatandaşların tepkisine neden oldu.
Erdoğan'ın 'Yoksulluk geride kaldı' açıklamalarına tepki
Haberler / EKONOMİ
27 Ağustos 2024 Salı 10:53

Bu sözler, kamuoyu araştırmacıları tarafından da eleştirildi. Kamuoyu araştırmacılarına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları, yalnızca kendi seçmen tabanını konsolide etme çabası olarak değerlendiriliyor.

Ancak, geçen yerel seçimlerde ikinci partiye gerileyen AKP'nin bu tür açıklamalarla seçmenin rızasını kazanamadığı, hatta AKP'nin önceki seçmenlerinin de desteğini kaybettiği gözlemleniyor.

BirGün'ün aktardığına göre, Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi Direktörü Yüksel Genç, Cumhurbaşkanının bu tür açıklamalarına halkın inanmadığını, ekonomik gerçeklerin bu söylemleri çürüttüğünü belirtiyor.

Genç, yoksulluk ve açlıkla mücadele eden halkın yaşam şartlarının her geçen gün zorlaştığını vurgulayarak, ekonomik krizin yurttaşların alım gücünü ciddi şekilde etkilediğini belirtti.

Bulgu Araştırma'nın kurucusu Semih Turan ise, AKP'nin seçim kaybını derinlemesine analiz ederken, parti içindeki çatışmaların ve çözülmenin seçim sonuçlarını doğru değerlendirmelerini engellediğine dikkat çekiyor.

Turan, AKP'nin seçmenlerine sunduğu sosyal ve ekonomik avantajları bu seçimde sunamamasının başarısızlıkta büyük rol oynadığını belirtiyor.

Vatandaşlar ise Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına sert tepkiler gösteriyor.

Bir vatandaş, "Ne diyelim? Konuşsak tutuklanacağız. Buraya kadar boğulduk. Nerede yokluk ve yoksulluk geride kalmış? Bizler boğulduk, öldük. O öyle hayallerle yaşasın. Biz ne yaşadığımızı biliyoruz" şeklinde konuştu.

Bir diğer vatandaş ise yoksulluğun her geçen gün arttığını ve ekonomik şartlar nedeniyle zorluklarla mücadele ettiklerini dile getirdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günü Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü etkinliklerine katılmak için gittiği Bitlis’te yaptığı konuşmada, "Yasakların, baskıların, yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler artık bir daha gelmemek üzere tamamen geride kalmıştır," ifadelerini kullanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem