İş'te Gündem

Aydın Doğan Yalçındağ, BluTV'yi Warner Bros'a kaç milyon dolara sattı?

Türkiye’nin ilk yerli abonelikli video platformu BluTV, Warner Bros. Discovery tarafından satın alındı. Dev satın alma, Discovery Inc.’ın BluTV'nin yüzde 35 hissesini satın almasının ardından gerçekleşen 3 yıllık iş ortaklığının peşinden geldi
Aydın Doğan Yalçındağ, BluTV'yi Warner Bros'a kaç milyon dolara sattı?
Haberler / MEDYA
29 Aralık 2023 Cuma 15:49

Warner Bros. Discovery (WBD)Türkiye’nin ilk yerli abonelikli video platformu BluTV’yi satın aldığını duyurdu. 2021 yılında discovery+’ın BluTV’de yayına başladığı ve Discovery Inc.’ın, BluTV’nin yüzde 35 hissedarı haline geldiği yatırımın gerçekleşmesiyle başlayan, 3 yıllık kapsamlı bir iş ortaklığı yapmıştı. BluTV’ye daha fazla yatırım yapma opsiyonunu da kapsayan iş ortaklığı, şirketin tamamının satın alınmasıyla sonuçlandı. BluTV, yayın hayatına başladığı 2016 yılından beri, 10 bin saatten fazla yerel ve uluslararası dizi ve filmi izleyicilerine sunuyor. 

Warner Bros. Discovery CEE, MENA ve Türkiye Genel Müdürü Jamie Cook konuyla ilgili olarak; “Önümüzdeki yeni dönem için heyecanlıyız. Türkiye 20 yıldan uzun bir süredir bizim için önemli bir yatırım alanı ve BluTV’nin satın alınması ülkenin ilk yerli abonelikli video platformunu, portfolyomuza dahil ediyor. Birlikte, Türk izleyicilere en cazip izleme deneyimini sunuyor aynı zamanda Türkçe içeriğe erişimi küresel anlamda genişletiyoruz” dedi.

BLUTV 80 MİLYON DOLARA SATILDI

Daha önce şirketin yüzde 35 hissesine sahip olan Warner Brothers Discovery, BluTV’nin yüzde yüz hissesini toplamda 80 milyon dolara satın aldı.

AYDIN DOĞAN YALÇINDAĞ'DAN ÇALIŞANLARA VEDA: ‘BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE ETTİK’

Aydın Doğan’ın torunu BluTV İcra Kurulu Başkanı Aydın Doğan Yalçındağ, satışın ardından BluTV ekibine yazılı bir mesaj göndererek veda etti.

“Diyecek çok şey var ama öncelikle şunu belirtmeliyim: Büyük bir başarı elde ettik!” diyen Yalçındağ, “Elbette BluTV ile yolları ayırmak hüzünlü. Bana kalsa daha yolun başındayız :)

Ama WBD ile beraber Blutv’nin daha iyi yerlere geleceğinden şüphem yok. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum.” sözleriyle satışın resmen gerçekleştiğini duyurdu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem