İş'te Gündem

TGRT'de 'Starbucks' depremi: Sunucu ve yönetmen kovuldu

İsrail’in iki ayı aşkın bir süredir Gazze’de sürdürdüğü katliamlar sonrası, küresel kahve zinciri Starbucks Türkiye’de protestoların hedefi haline getirilmişti. TGRT Haber ana haberde sunucu Meltem Günay’ın önünde Starbucks bardağının bulunması krize neden oldu.
TGRT'de 'Starbucks' depremi: Sunucu ve yönetmen kovuldu
Haberler / MEDYA
24 Aralık 2023 Pazar 23:52

7 Ekim'de başlayan çatışmaların ardından İsrail'e destek verdiği gerekçesiyle küresel ölçekli bir boykot etkinliğine konu olan dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks, Türkiye'de de çok sayıda şehirde tepkiler ile karşılaşmıştı.

SİLAHLI SALDIRI DAHİ OLDU

Starbucks şubelerine yönelik silahlı saldırılara kadar uzanan süreç, AKP Gençlik Kolları'nın Starbucks şubelerine giderek 'işgal eylemi' başlatması ile büyürken, TGRT Haber canlı yayınında yaşananlar sosyal medyada gündem oldu.

İktidara yakınlığıyla bilinen TGRT Haber'in hafta sonu bülteninde masanın üzerinde "Starbucks" bardağının yer alması dikkat çekti. Filistin'de yaşanan katliamların ardından Türkiye'de protesto edilen Starbucks bardağının iktidara yakın kanalda yer alması ise sosyal medyada kullanıcılardan tepki çekti.

TRGT Haber TV AŞ’den konu ile ilgili yapılan açıklamada “Kurumumuzun ilkeleri gereği spikerin TGRT Haber TV’de herhangi bir firmanın örtülü reklamını yapacak şekilde sunuculuk yapması kesinlikle yasaktır. Bu ilkeye aykırı hareket eden haber spikeri ve yönetmenin işine haklı nedenle son verilmiştir” denildi.

İKİ İSMİN İŞİNE SON VERİLDİ

Türkiye’de Gazze konusunda oluşan hassasiyetin önemsendiğine işaret edilen açıklamada “Buna aykırı bir eylemin, yayının tasvip edilmesi kesinlikle mümkün değildir. Bizler de iş akdine son verilen sunucu ve yönetmenin bu eylemini asla tasvip etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Bu nedenle de iş akitlerine son verilmiştir” denildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem