İş'te Gündem

Erdoğan'ın uçağında Ahmet Hakan ayrıntısı: TCMB Başkanı Erkan ile röportaj yapmıştı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın Erdoğan'ın yanında yer alması dikkat çekti.
Erdoğan'ın uçağında Ahmet Hakan ayrıntısı: TCMB Başkanı Erkan ile röportaj yapmıştı
Haberler / MEDYA
19 Aralık 2023 Salı 16:05

Ahmet Hakan son olarak TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan ile konuşmuş, Erkan'ın "İstanbul pahalı" ve fiyatları "Sadık Abi'ye soruyorum" sözleri Dünya basınında yoğun ilgi görmüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Açıklamalarda bulunan Erdoğan, yerel seçim için çalışmaların sürdüğünü bu ayın sonuna kadar bazı adayların peyderpey açıklanacağını belirtti.

Erdoğan'ın gazetecilerle dönüş yolunda röportaj yapması ise bir gelenek haline geldi. 

TCMB BAŞKANI ERKAN İLE YAPTIĞI RÖPORTAJ GÜNDEM OLMUŞTU

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan ile bir röportaj gerçekleştirmiş, Erkan'ın sözleri hem Türkiye'de hem de dünya basınında gündem olmuştu.

Erkan o görüşmede, “İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" demişti.

Erkan ayrıca enflasyonun düşüşe geçtiğini iddia etse de apartman görevlisi 'Sadık Abi' ile sık sık konuştuğunu, Sadık Abi'nin ise kendisine, “Fiyatlar inmedi, istersen git şu soğanın fiyatına bir bak” dediğini söylemişti.

Röportaj sonrası kira fiyatları ve enflasyon yeniden gündeme gelirken Hakan yeni yazısında Erkan'ın açıklamalarını, "Şeffaflığa büyük önem veriyor. Samimi ve açık konuşuyor. Güven vermenin en önemli husus olduğuna inanıyor" şeklinde nitelemişti.

AHMET HAKAN AYRINTISI

Erdoğan, Macaristan ziyareti öncesi 7 Aralık'ta Yunanistan'ı, 4 Aralık'ta Katar'ı, 30 Kasım'da BAE'yi, 21 Kasım'da Cezayir'i, 17 Kasım'da Almanya'yı, 11 Kasım'da Suudi Arabistan'ı ve 8 Kasım'da Özbekistan'ı ziyaret etmişti. 

Ancak bu görüşmelerinde bazılarında Hakan yer almazken bazılarında ise Erdoğan'ın yanında oturmamıştı.

Macaristan dönüşü Hakan'ın Erdoğan'ın yanında oturması Erkan ile yaptığı röportajla mı ilgili sorularını akıllara getirdi.

"GEREĞİNİ YAPIYOR"

Erdoğan, geçtiğimiz yıl Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye yönelik, "Abdülkadir Bey köşende gereğini yapacaksın. Ahmet Bey (Hakan) gereğini yapıyor" demişti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem