İş'te Gündem

Sosyetenin gözde mekanında salgın krizi!

Sosyetenin tercih ettiği yerlerden biri olan Fethiye Hillside Otel’de tatilcileri korkutan Salmonella krizi yaşandığı belirtildi.
Sosyetenin gözde mekanında salgın krizi!
Haberler / LİFESTYLE
9 Temmuz 2023 Pazar 18:26

Sosyetenin tercih ettiği yerlerin başında gelen Türkiye'nin önemli turizm destinasyonlarından Fethiye'de Kalemya Koyu'nda faaliyette olan Alarko Holding bünyesindeki Hillside Otel’de tatilcileri korkutan Salmonella krizi yaşandı. Otelde konaklayan misafirler, özellikle de çocuklar çok hızlı yayılan Salmonella nedeniyle hastanelik olurken hızla yayılan hastalık aile fertlerini de etkiledi.

Odatv'nin haberine göre açıklamalarda bulunan aile fertleri olayı doğrularken, apar topar İstanbul'a gelerek tedavi altına alındıklarını belirtti. Bir ailenin de çocuğuna Fethiye'de yanlış teşhisin konulmasının ardından İstanbul'daki özel hastanede Salmonella teşhisi konularak tedavi edildiği öğrenildi. Sağlık durumu düzelen ailelerin yaşananların ardından büyük üzüntü duydukları aktarıldı.

Hillside Beach Club Otel tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada revirin otelin merkezi yerinde olduğu ve misafirlerin herhangi bir durumda ilk teşhis için başvurdukları belirtilirken haberde geçen herhangi bir salmonella salgını olmadığı gibi, revire bu konuda başvuran tek bir teşhis veya şikayet dahi olmadığı kaydedildi.

Salmonella nedir?

2 binden fazla alt türü olan, ağız yoluyla ve iyi temizlenmemiş gıdalarla vücuda alınarak hastalığa yol açan,  vücuda girdikten sonra kana geçen Salmonella bakterisi en çok çocuklarda, yaşlı insanlarda, bağışıklık sistemi yetersiz olan kişilerde daha ciddi seyredebilir. Salmonella bakterisi su ve gıdalarla bulaştığı için çok hızlı bir şekilde yayılabilecek bir bakteridir. Salmonellanın yayılmasını önlemek için kişisel hijyen kurallarına uymak ve güvenilir olmayan yerlerden çiğ gıda tüketiminin olmamasına dikkat etmek gerekmektedir.

Yumurta, süt gibi proteinli gıdalarda, beklemiş sütlaç, iyi şekilde saklanmamış yaş pastalar, dışarıda bekletilmiş tavuklarda daha çok görülür. Salmonella bakterisi bu bakteri ile kirlenmiş  gıdaların tüketilmesi sonrasında bulaşır. Gıda güvenliğine uygun olmayan gıdaların tüketilmesi veya  özellikle protein (süt, yumurta, et veya et suyu) ağırlıklı yiyeceklerin tüketilmesi ile bulaşır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem