İş'te Gündem

Sibel Tokgöz'den Birgün'ün '200 bin TL maaş alıyor' iddiasına 200 bin Liralık dava

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in basın danışmanı Sibel Tokgöz, Birgün gazetesinin, "200 Bin TL maaş alıyor" haberine 200 Bin liralık dava açacağını açıkladı.
Sibel Tokgöz'den Birgün'ün '200 bin TL maaş alıyor' iddiasına 200 bin Liralık dava
Haberler / MEDYA
3 Ekim 2023 Salı 15:45

BirGün’den İsmail Arı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Basın Danışmanı Sibel Tokgöz’ün çift maaşlı olduğunu haber yaptı.

“Sibel Tokgöz, Mehmet Şimşek’in basın danışmanlığı görevinin yanında, ‘Borsa İstanbul, Takas İstanbul ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’ tarafından kurulan Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.’nin (MKK) yönetim kurulu üyesi. Tokgöz’ün danışmanlık ve yönetim kurulu üyeliğinden aldığı maaşın yaklaşık 200 bin TL olduğu tahmin ediliyor” detaylarını paylaşan İsmail Arı’ya sert tepki geldi.

SİBEL TOKGÖZ: İSMAİL ARI YAZDIĞIN RAKAM KADAR TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM

Hazine ve Maliye Bakanılığı basın danışmanı Sibel Tokgöz de, konuyla ilgili sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

Birgün gazetesi İsmail Arı yine dürüst bir gazetecilik yapamadın. Pazar günü aradın benimle ilgili sorular sordun; 10 dakikalık telefon görüşmemizde net bir şekilde böyle bir rakam kesinlikle doğru değil, hatta mümkün değil, imkansız, dediğim halde bilinçli olarak, çarpıtarak, tahmin ediliyor diyerek yanlışı ısrarla yazmışsın.

Anladım heyecanlı yeni mezun bir gazetecisin, 5N1K kuralına önceki haberinde uymadın bu nedenle ağır şekilde yalanlandın, ders aldın ki; bu defa arayıp sordun ancak bu kez de haberinde cevaplarımı doğru veremedin.

Konuşmamızda aynı okul mezunu olduğumuzu hatırlattın ancak bizler mesleği icra ederken hiçbir zaman konuyu çarpıtmadık ve vatandaşı bilinçli kandırmadık, yalan haberler yapmadık, yaptığın şeyin gazetecilik ile alakası yok.

Bu şekilde mesleğe de çok yazık edersin. Yazdığın rakam kadar da şahsına manevi tazminat davası açacağım.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem