İş'te Gündem

Ayşenur Arslan serbest bırakıldı

Halk TV'deki programı yayından kaldırılan ve hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Ayşenur Arslan gözaltına alındı. Ayşenur Arslan savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Ayşenur Arslan serbest bırakıldı
Haberler / MEDYA
3 Ekim 2023 Salı 12:51

Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmeler sonrası, Halk TV'deki programı yayından kaldırılan ve hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Ayşenur Arslan gözaltına alındı. Ayşenur Arslan savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama ile gazeteci Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "2 Ekim tarihinde Halk Tv isimli kanalda yayınlanan bir programda Ayşenur Arslan’nın 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik sarfettiği sözlere ilişkin 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır" denildi.

RTÜK İNCELEME BAŞLATMIŞTI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Halk TV ve Ayşenur Arslan hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bu ahlaksız terör sevici zihniyete ve ekranlardaki bu ucube yorumlara tahammül etmemiz mümkün değildir. Kahraman polisimizin refleksleri ve erken müdahalesi ile olası bir katliamın engellenmesine adeta üzülen bu sapkın zihniyete tüm milletimiz gibi biz de karşıyız. Bu hastalıklı sözlerin yayınlandığı Halk TV ve ilgili kişi hakkında gerekli inceleme derhal başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

PROGRAMI KALDIRILDI

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, Arslan'ın programının kaldırıldığını duyurdu.

Mahiroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Dün yayınlanan Medya Mahallesi programında canlı yayında edilen talihsiz sözler, aynı programda terör lanetlenmiş olsa da, Halk TV’nin en başta bahsettiğimiz duruş ve bakışının sınırlarını aşmaktadır. Bu sebeple programın sonlandırılması kararını aldığımızı, kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz" ifadelerini kullandı.

GÖZALTINA ALINDI

Halk TV muhabiri Seyhan Avşar, gazeteci Ayşenur Arslan’ın kapısına polislerin geldiğini ve gözaltına aldıklarını duyurdu. Avşar, Twitter’dan şu ifadeleri kullandı:

“TEM polisleri Ayşenur Arslan’ın kapısında. Ayşenur abla gözaltına alınıyor. Çağlayan’a götürülecek…”

SERBEST BIRAKILDI

Cumhuriyet’ten Rengin Temoçin’in haberine göre ifadesi alınmak üzere Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Arslan, işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

İFADESİNE CUMHURİYET ULAŞTI

Serbest bırakılan gazeteci Ayşenur Arslan’ın ifadesi de ortaya çıktı.

Kendisine yöneltilen suçlamaları reddeden Arslan, “Ne programda ne de şu an terörü güzelleyici ya da meşru gösterici bir ibare kullanmam söz konusu olamaz. Meydana gelen eylemi programda olduğum gibi burada da lanetliyorum. Sözlerim yanlış anlaşılmıştır. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

AYŞENUR ARSLAN NE DEMİŞTİ?

Ayşenur Arslan Ankara'daki saldırıya ilişkin şüphelerini şu ifadelerle dile getirmişti:

"Belki kendisini patlattı denilen kişi, terörist üzerinde ya da arabada uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız her şeye aykırı durup dururken kendini patlatmış. Ama esas olarak bu benim aklıma takılan şeylerden biri iddia edemem elbette. Ama bir arabanın şoförü öldürülerek neden o kadar kolaydır ki kilidiyle açacaksınız düz kontak çalıştıracaksınız bombayı şey yapıp gideceksiniz. Ankara'da bunu yapmak varken neden Kayseri'de birini öldürerek ben geliyorum bombalar sırtımızda tabanca belimizde mi, nedir yani?"

Bunun üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Arslan'ın kullandığı ifadeler nedeniyle Halk TV ve Arslan hakkında inceleme başlattı. Ayşenur Arslan’ın hedef gösterilmesinden sonra Halk TV İmtiyaz Sahibi Cafer Mahiroğlu da Arslan'ın sunduğu Medya Mahallesi programının yayından kaldırıldığını açıkladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün sabah saatlerinde Arslan hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmanın ardından TEM Şube ekipleri, Arslan’ın İstanbul’daki evinde gözaltına alınarak Çağlayan Adliyesi’ne götürdü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem