İş'te Gündem

Reza Zarrab'ın babası İstanbul'da öldü

Reza Zarrab’ın babası Hüseyin Zarrab’ın geçen cumartesi günü İstanbul'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi
Reza Zarrab'ın babası İstanbul'da öldü
Haberler / İŞTEMAGAZİN
10 Ekim 2023 Salı 09:01

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Türkiye'de adı rüşvet ve yolsuzluklar ile gündeme gelen, 22 Mart 2016’da kara para aklama suçlamasıyla ABD’de tutuklanan ardından yaptığı anlaşmayla serbest kalan Reza Zarrab’ın babası Hüseyin Zarrab’ın geçen cumartesi günü İstanbul'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini yazdı.

Saymaz, yazısında, “Bir vakitler İran'ın en güçlü adamlarından gösterilen, eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın arkadaşı Hüseyin Zarrab, Kapalıçarşı'da kuyumcuydu. İran'ın ambargoyu delmek için kurduğu altın ticaretine dayalı kayıt dışı ekonominin esas unsuruydu. Zarrab, oğlunun ABD'de sanık olarak yargılandığı mahkemede savcı ile anlaşarak, itirafçı tanık olmayı kabul etmişti. Dubai'deki döviz bürosu üzerinden ekonomik yaptırımları deldiği gerekçesiyle verilen cezayı yüzde 70 oranında düşürmüştü. Ancak cezayı ödemeden öldü” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem