İş'te Gündem

Kapadokya karıştı: Dini ritüele benzer müzikler, kostümler... Giriş 8 bin 300 dolar

Artık tekno müzik deneyimi yaşamak için Nevada Çöllerinde düzenlenen Burning Man festivaline gitmeye gerek kalmadı.
Kapadokya karıştı: Dini ritüele benzer müzikler, kostümler... Giriş 8 bin 300 dolar
Haberler / İŞTEMAGAZİN
4 Ekim 2023 Çarşamba 19:37

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya, doğanın büyüsü ile müziğin ritmini birleştiren benzersiz bir destinasyon haline geldi.

Kapadokya'da son yıllarda düzenlenen sanat, müzik ve topluluk deneyimini birleştiren Echoes from Agartha festivalinde fiyatlar 1600 dolardan başlıyor. Bazı otellerde konaklamalı paketlerin fiyatı 8300 dolara kadar çıkıyor.

Ülkemizde yerel otoritelerce iptal edilen konser ve festivallerin sayısı giderek artarken Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya’nın düzenlenen bu festivalde, yüksek tempolu müzik, çarpıcı ışık şovları ve yüzlerce kişinin katılımı ile hoyratça kullanılması tartışmalara sebep oldu.

Şeytan boynuzlu bir kostümü giyeni, Nevşehirli bir Hacı amca süpürgeyle kovalamış! 

Kapadokya için büyük bir vefasızlık, hoyratlık ve saygısızlık

Turizmgüncel.com yazarı Savaş Daş, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a bu festival ile ilgili neden sessiz kaldığını sordu.

Son dört ayda Milyon Fest-Fethiye, Zeytinli Fest-Burhaniye, Anadolu Fest-Eskişehir, Kozlu Müzik Festivali-Kozlu, Munzur Kültür ve Doğa Festival-Tunceli,  Kazdağı Ekofest-Balıkesir, Meryem Ana Panayırı- Gökçeada, Ara Malikian Konseri-Ankara olmak üzere 8 tane festival, konser ve panayır iptal edildi.

Ama öte yandan bakıyorsunuz haziran sonunda Kapadokya’da Echoes From Agartha isminde ayarın kaçtığı bir festival yapılıyor. Üstelik festival gece koruma alanının içine taşıyor. İşin içinde hatırı sayılır isimler olduğu için kimse de müdahale etmiyor. Bir şarap tadım etkinliğine dahi izin verilmeyen korunan alanda yüksek müzik eşliğinde sabahlara kadar müzik çalınıp danslar ediliyor, bir sürü rezalet yaşanıyor. Aldığımız duyumlara göre, tepki çeken festivalin gelecek yıl yapılmaması düşünülüyor.

Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından özel yasa ile korunan ve yönetilen Kapadokya için büyük bir vefasızlık, hoyratlık ve saygısızlık örneği olan bu festivale, sırf zenginler katıldığı ve organizatörlere iyi para kazandırdığı için kimse ses etmedi.

Yukarıdaki her iki olumsuz örnekte de kamuda turizm sektörünü temsil eden Kültür ve Turizm Bakanının bir açıklamasını göremedik. Ne iptal edilen festivallere ne de Kapadokya’daki hoyratlığa ses etti Sayın Bakan. Yapılan bu işleri destekliyor mu, karşı mı çıkıyor yoksa engelleme gücü mü yok bilmiyoruz.

Turizmdeki vizyonu işletme sahibinin oteli doldurmasından öteye gidemeyen Türkiye, uzun zamandır fiyat odaklı, katma değeri düşük bir turizm yapıyor. Turizm geliri lüks otel sayısına endeksli olsaydı, dünyanın en fazla turist ağırlayan ve en fazla turizm geliri elde eden ülkesi biz olurduk. Bu politikadan dolayı niteliksiz turizm yapmaya devam ediyoruz. Doğalgaz faturasını ödeyemeyecek durumdaki Alman emeklileri ülkeye davet edip, ‘kışı burada geçirin, tasarruf edin’ dememizin nedeni de bu.

Partiye çoğunlukla turistlerin alınması sosyal medyada tartışma yarattı.

Kapadokya gibi antik bir alanda böyle bir partinin düzenlenmesi, çoğunlukla turistlerin yer aldığı bu partiye Türklerin alınmaması sosyal medyada tartışma yarattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem