İş'te Gündem

Rahmi Koç, dünyaca meşhur botları Türkiye'de üretecek

RMK Marine Tersanesi, dünyaca meşhur botları Türkiye’de üretme kararı almış.
Rahmi Koç, dünyaca meşhur botları Türkiye'de üretecek
Haberler / BUSİNESSCLASS
26 Ocak 2024 Cuma 12:38

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’un denize ilgisi ve sevgisi bilinir. Bunu yaşam tarzına da iş hayatına da yansıtan biridir. Denizcilik sektöründe de önemli yatırımları bulunuyor.

RMK Marine, bugün Türkiye’nin en büyük alana sahip özel sektör tersanelerinden biri. 95 bin metrekare alana sahip. Askeri ve ticari gemiler üretiyor. Ayrıca lüks yat üretiminde de iddialı.

Ürün çeşitliliğini de artırmak için arayıştaydı. 2023 Kasım ayında stratejik bir adım atıldı. Rahmi Koç’un sahibi olduğu RMK Capital AG, İtalya’nın ünlü bot markası Cantieri Capelli’nin çoğunluk hisselerini satın aldı. 

Rahmi Koç, dünya devini satın aldı; Türkiye'de üretecek

Bu ortaklık ile RMK Marine tarafı bot kategorisinde güçlenirken İtalyanlar da uluslararası pazardaki güçlerine güç katmış olacak.

Gelelim kulis bilgimize. Öğrendiğimize göre bu iş birliğinin ilk sonuçları yakın zamanda ortaya çıkacakmış. Öğrendiğimize göre bot üretimi sadece İtalya’da yapılmayacakmış.

RMK Marine Tersanesi, botları Türkiye’de üretme kararı almış. Bu yıl bot RMK Marine Tersanesi’nde bot üretimi de başlayacakmış. 

Rahmi Koç, yelkenli Ro-Ro inşa edecek

1974 yılında İtalya’nın Cremona şehrinde kurulan Capelli, yarı sert bot kategorisinde uzun yıllardır global liderliğini sürdürüyor.

Şirketin, 2.2 metreden 15 metreye kadar 48 farklı modelde yarı sert şişme bot ve 10 metreye kadar 18 farklı modelde fiberglass bot üretme kapasitesi bulunuyor.

Kaynak: Para dergisi

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem