İş'te Gündem

Nebati: Ticari kredide faiz yüzde 30'dan yüzde 18'e geriledi

Temmuzda yüzde 30 olan ticari kredi faizlerinin 18’e gerilediğini belirten Nebati, KOBİ kredilerinin de ortalamadan 3 kattan fazla büyüdüğünü söyledi
Player yükleniyor...
Haberler / İŞTEFİNANS
9 Kasım 2022 Çarşamba 00:00

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, küresel resesyon beklentilerine rağmen Türkiye'de ekonomik canlılığı sürdürülebilir kılmak için ihtiyatlı teşvik politikalarını uygulamaya devam edeceklerini bildirdi.

Bakan Nebati, sosyal hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında, büyümeyi sürdürülebilir kılmak ve istihdam artışını desteklemek hedefiyle üretimi artırmaya yönelik, antienflasyonist kredi politikalarını uygulamaya devam ettiklerini belirtti. 

#reklam#

Bu kapsamda, işletmelerin enflasyonun oldukça altında, düşük maliyetle ticari kredilere ulaşmalarını sağladıklarını vurgulayan Nebati, temmuz sonunda yüzde 30 civarında olan ticari kredi faizlerinin gelinen noktada yüzde 18'lere gerilediğine dikkati çekti. Nebati, uyguladıkları politikalar sonucu sağlanan güçlü kredi büyümesinde, ticari kredilerin ağırlığının yüksek olduğuna işaret etti.

KOBİ KREDİLERİ ZİRVEDE

Bankacılık sektörünün kredi hacminin yıllık yüzde 68.2 arttığını, buna karşılık aynı dönemde ticari kredi büyümesinin ise yüzde 74.9 seviyesinde gerçekleştiğini ifade eden Nureddin Nebati, "KOBİ'lerimizin de kredilere kolay erişimini önemsiyor ve önceliklendiriyoruz. Bu yaklaşımımızın bir sonucu olarak KOBİ kredileri, tarihsel ortalamasının 3 katından daha fazla büyümüştür" değerlendirmesinde bulundu.

#reklam#


TAHVİLE 3 KATTAN FAZLA TALEP

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın dolar cinsinden 2028 vadeli tahvilinde ihraç miktarı 1.5 milyar dolar oldu. Tahvile 150'nin üzerinde yatırımcı, ihraç tutarının 3 katından fazla talep gösterdi.

15 Ocak 2028 vadeli tahvilin kupon oranı yüzde 9.875, getiri oranı yüzde 10 olarak gerçekleşti. 2022 yılında uluslararası sermaye piyasalarından toplam 9 milyar dolar finansman sağlanmış oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem