İş'te Gündem

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: Eksper raporları artık e-Devlet'te

e-Devlet'te yeni hizmet yürürlüğe girdi. Artık araçların sigorta ekspertiz raporlarına e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek. Bu yenilik ile ekspertiz ofislerindeki yoğunluğu azaltmayı amaçlanıyor.
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: Eksper raporları artık e-Devlet'te
Haberler / OTOMOTİV
24 Temmuz 2024 Çarşamba 12:53

Araç sahipleri için kolaylık sağlayacak yeni bir uygulama yürürlüğe girdi. Artık Trafik ve Kasko sigortası kapsamında düzenlenen araç sigorta ekspertiz raporlarına e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek.

TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Ahmet Nedim Erdem, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni uygulamanın sigorta işlemlerini daha da kolaylaştıracağını belirtti.

Ahmet Nedim Erdem, daha önce sigortalı ve hak sahiplerinin e-Devlet üzerinden eksper atayabilmelerine yönelik çalışmaların devreye alındığını hatırlatarak, "Bu çalışmanın devamı niteliğinde yeni bir uygulama daha yürürlüğe konuldu." dedi. Erdem, bu sayede araç sahiplerinin sigorta ekspertiz raporlarını kolayca görüntüleyebileceğini ve bu durumun eksper ofislerindeki yoğunluğu azaltacağını vurguladı.

Bu yenilik, hem araç sahiplerinin hem de sigorta şirketlerinin iş süreçlerini hızlandıracak ve daha şeffaf bir sistem sunacak. Ekspertiz raporlarının e-Devlet üzerinden erişilebilir hale gelmesi, sigorta sektöründe dijitalleşme adına da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Sigortalı ve hak sahipleri, e-Devlet kapısı üzerinden sigorta ekspertiz raporlarını inceleyerek, araçlarıyla ilgili tüm detaylara hızlı bir şekilde ulaşabilecekler. Bu sayede, sigorta işlemleriyle ilgili yaşanan zaman kayıplarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem