İş'te Gündem

İş insanından avukata çok ağır suçlama: 5 milyon dolarımı zimmetine geçirdi

Suriye asıllı Rusya vatandaşı iş insanı Mukhammad Takher Al-Khamsho, İstanbul Barosu’na üye avukat Haydar Aküzüm hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
İş insanından avukata çok ağır suçlama: 5 milyon dolarımı zimmetine geçirdi
Haberler / GÜNDEM
22 Ağustos 2024 Perşembe 16:29

Savcılık başvurusunda, Av. Aküzüm’ün, bu kişinin 5 milyon dolarını zimmete geçirdiği öne sürüldü.

Soruşturma dosyasına göre Av. Aküzüm, Al-Khamsho adına Ankaralı bir şirketten makine almak üzere aldığı paralarla sırra kadem bastı.

HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre dikkat çeken iddialar içeren soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülüyor.

Geçen ay yapılan başvuruya göre, Türkiye’ye zaman zaman iş için gelen Mukhammad Takher Al-Khamsho (73), geçen 5 Haziran günü Av. Haydar Aküzüm ile bir sözleşme imzaladı.

Sözleşme; Aküzüm’ün, ticari sözleşmelerde Al-Khamsho’yu temsil edebileceğine yönelik maddeyi de kapsıyordu.

ANKARALI ŞİRKETTEN MAKİNE ALACAKTI

Savcılık başvuru dosyasına göre Av. Aküzüm, Al-Khamsho’nun şirketi için satın almak istediği bir dizi makine için Ankara’da bulunan OSTİM Sanayi Sitesi’ndeki A. Medikal Mühendislik Makine ile temasa geçti. Alınacak makineler kararlaştırıldı.

PARAYI, BEYKOZ’DA TESLİM ALDI

Al-Khamsho 5 milyon doları, Beykoz’da bulunan B. Kuyumculuk adlı döviz işi de yapan şirketten Aküzüm’ün almasını sağladı.

Dosyaya sunulan bir dizi fotoğrafa göre de Av. Aküzüm, çantaya doldurduğu 5 milyon dolar (165 milyon TL) ile Ankara’nın yolunu tuttu.

GİTTİĞİ ADRESTEN ANBEAN GÖRÜNTÜ ATTI

Dosyaya sunulan WhatsApp yazışmalarına göre Av. Aküzüm, A. Medikal Mühendislik’in önünden konum bilgisini Al-Khamsho’ya attı. Bir başka görselde, içinde dolar olan çantanın görseli de yine Av. Aküzüm tarafından bu kişi ile paylaşıldı.

Bir başka mesajda ise Av. Aküzüm, şirket merkezindeki bir toplantı odasından kısa bir video görüntüsünü bu kişiye gönderdi.


Av. Haydar Aküzüm, makine satın almak üzere gittiği adresten bir çok görüntü paylaştı.

‘5 MİLYON DOLARLA SIRRA KADEM BASTI’

Ancak iddiaya göre Av. Aküzüm, makine alınacak şirket ile anlaşmaya varamadığını söyledi. Bu aşmadan sonra da, Aküzüm’e ulaşılamadı.

Savcılık başvurusunda “Şüpheli kendi aracıyla Ankara’da bulunan ve yukarıda anılan satıcı şirket merkezine gitmiş ancak burada satıcı şirket ile anlaşmaya varılamadığını bildirerek daha sonra müvekkil ile iletişimi kesmiştir” denildi.

Av. Aküzüm’e gönderilen ihtarnamede de sonuç alınamayınca, suç duyurusunda bulunulduğu anlaşıldı. Savcılık başvurusunda, Av. Aküzüm’e yöneltilen suçlamalar arasında ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘zimmet’ suçlaması yer aldı.

Konu ile ilgili görüşlerini almak üzere aradığımız Aküzüm’e ise ulaşılamadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem