İş'te Gündem

Firari 3 kişi Romanya'da yakalandı

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde İsrail pasaportlu Arap iş insanı, 18 Ağustos Pazar akşamı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.
Firari 3 kişi Romanya'da yakalandı
Haberler / GÜNDEM
21 Ağustos 2024 Çarşamba 07:34

İstanbul Kağıthane’ye bağlı Hamidiye Mahallesi Dilaver Sokakta, 18 Ağustos Pazar akşamı 22.30 sıralarında meydana gelen olayda, edinilen bilgilere göre park halinde bulunan 34 FDN 313 plakalı otomobile yönelik silahlı saldırı düzenlendi.

Susturucunun kullanıldığı saldırı sonucu emlakçılık yapan İsrail pasaportlu Arap iş insanı Anas Abd El Qadı (30) yaşamını yitirirken, aynı araçtaki bir başka İsrail pasaportlu iş insanı Fadi M. ise ağır yaralandı.

Kağıthane'deki susturuculu saldırıda korumanın ifadesi ortaya çıktı

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, gündeme bomba gibi düşen saldırıya ilişkin sosyal medyadan açıklama yaptı.

Olaya ilişkin geniş çaplı soruşturmanın başlatıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Olay yerinde yapılan incelemelerde kimlik bilgileri belirlenen A.A.E.Q., F.M. ve E.K. isimli şahısların silah ile açılan ateş sonucu yaralandığı anlaşılmış, sağlık görevlileri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından A.A.E.Q., isimli şahsın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenmiş, hastaneye kaldırılan F.M.’nın hayati tehlikesi bulunurken, E.K.’nın tedavisi ise bilinci açık bir şekilde devam etmektedir.

Çalışmalar kapsamında, G.S., T.S., S.A., S.A.S.O., L.E.E. ve H.B. isimli şahısların olayın failleri olduğu, alacak verecek nedeniyle olayı gerçekleştirdikleri aileleri ile yapılan görüşmeler neticesinde belirlenmiştir.

Mağdur şahıslara silah ile ateş açan ve olay yerinden 3 farklı araç değiştirerek kaçtığı tespit edilen şüphelilerden, G.S., T.S. ve S.A. isimli şahısların olaydan sonra 19 Ağustos 2024 saat 00.48’de (Olaydan yaklaşık 2,5 saat sonra) Kırklareli ilinden yurt dışına çıktıları belirlenmişti, devam eden çalışmalarda, 20.08.2024 tarihinde İnterpol ile yazışmalar ve ısrarlı takipler sonucunda, ülkemizden çıkış yaptıkları G.S., T.S ve S.A. isimli şüpheli şahıslar, ülkemize getirilmek üzere Romanya’da yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturma devam etmektedir."

NE OLMUŞTU?

İstanbul Kağıthane’ye bağlı Hamidiye Mahallesi Dilaver Sokak üzerinde, 18 Ağustos Pazar akşamı 22.30 sıralarında park halinde bulunan 34 FDN 313 plakalı otomobile yönelik silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda emlak işi ile uğraşan Anas Abd El Qadı (30) hayatını kaybetti. Otomobilde bulunan Anas’ın yakını ve iş insanı İsrail pasaportu taşıyan Fadi M.’de ağır yaralandı.

Koruması emekli asker olduğu öğrenilen koruması Eray K. ise ayağından hafif yaralandı. Bilinci yerinde olan Eray K.’nin polise verdiği ifadesinin detayları ortaya çıktı.

“ZİYARET 15 DAKİKA SÜRDÜ”

Olay sonrası hastanede polise bilgi veren Eray K., kendisinin emekli asker olduğunu ve 3 gün önce maktul ile olayda yaralanan İş insanları iki kişinin yanında işe başladığını belirterek “Bunlar bana emlak ve galeri işi yaptığını söyledi. Olaydan önce Passat marka araçla ile Zeytinburnu’ndan Kağıthane’ye S.A.Z. adlı kişinin ziyaretine gittik. Ziyaret 15 dakika sürdü.” Dedi.

ARACA BİNDİKLERİ SIRADA UĞRADI

Görüşmeden sonra araca bindikleri sırada aracın sağ tarafından yüzünde maske bulunan bir şahsın yaklaşarak ateş etmeye başladığını belirten Eray K., açılan ateş sonrası şoför mahallinde oturan Anas Abd El Qadır’ın vurulduğunu söyledi. Eray K. olayın detaylarına girerek “Bende arka koltuktaydım ayaklarımdan yaralandım. Sağ ön koltukta oturan Fadı M.’de aracın camndan dışarı atlayarak yakında bulunan çiğköfte dükkanına doğru koşmaya başladı.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem