İş'te Gündem

ING Türkiye'nin ilk yarı net karı 1.3 milyar

ING Türkiye, 2024 yılının ilk yarısına ilişkin konsolide finansal sonuçlarını açıkladı. ING Türkiye'nin 2024 yılı ilk yarı yıl sonu konsolide aktif toplamı 160,6 milyar lira, net karı ise 1,3 milyar lira oldu.
ING Türkiye'nin ilk yarı net karı 1.3 milyar
Haberler / İŞTEFİNANS
8 Ağustos 2024 Perşembe 15:43

Bankadan yapılan açıklamaya göre, dijital dönüşüm yolculuğunda attığı adımlarla tamamen dijital hale gelen ING Türkiye, 2024 yılının ilk yarısına ait konsolide finansal sonuçlarını açıkladı.

ING Türkiye'nin 2024 yılı ilk yarı yıl sonu konsolide aktif toplamı 160,6 milyar lira, net karı ise 1,3 milyar lira oldu.

Toplam özkaynakları 18,2 milyar lira olarak gerçekleşen ING Türkiye, 2024 yılı ilk yarısında Türkiye ekonomisine 84,2 milyar lirası nakdi olmak üzere toplam 101,4 milyar liralık kredi desteği sağladı.

ING Türkiye'nin mevduat büyüklüğü ise 105,9 milyar lira olarak gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz dünya ekonomisinin jeopolitik riskler karşısında direncini ortaya koyduğu ve ülke ekonomisinde enflasyonla mücadelede atılan kararlı adımların öne çıktığı bu dönemde, ekonomiye katkı sağlamayı ve reel sektörün yanında olmayı önceliklendirdiklerini belirtti.

Gökgöz, "Ülke ekonomisini desteklemeye devam ederken Türkiye’de hızlı büyüme hedefimiz doğrultusunda yatırımlarımızı sürdürdük. Kendimizi bankacılık lisansına sahip bir teknoloji şirketi olarak tanımlayarak ve dijital bankacılıkta sektörün lokomotifi olma hedefini koruyarak yolumuza devam ettik." açıklamalarında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem