İş'te Gündem

İş Bankası ilk yarıda 29.2 milyar TL kar açıkladı

İş Bankası 2024'ün ilk 6 ayında 29,2 milyar lira kar elde etti. Bankanın öz kaynak büyüklüğü 285 milyar liraya ulaşırken, sermaye yeterlilik oranı yüzde 17,8 seviyesinde gerçekleşti
İş Bankası ilk yarıda 29.2 milyar TL kar açıkladı
Haberler / İŞTEFİNANS
8 Ağustos 2024 Perşembe 08:57

İş Bankası'nın yılın ilk 6 ayında elde ettiği kar 29,2 milyar lira, öz kaynak büyüklüğü 285 milyar lira oldu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İş Bankası, 100'üncü kuruluş yıl dönümünü kutladığı 2024'te haziran ayı itibarıyla aktif büyüklüğünü geçen yıl sonuna göre yüzde 17,6 artışla 2,9 trilyon liraya yükselterek "Türkiye'nin en büyük özel bankası olmaya" devam etti.

Bankanın haziran sonu itibarıyla nakdi kredi hacmi 1,4 trilyon lira, gayrinakdi kredi hacmi ise 501,8 milyar liraya ulaştı, ekonomiye sağlanan toplam kaynak tutarı 1,9 trilyon lira oldu.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, ilk yarı finansal sonuçlara ilişkin yaptığı açıklamada, “Kuruluşunda üstlendiği milli ekonomiyi destekleme rolünü 100 yıldır yerine getiren Bankamız, ülkemizin sadece ekonomik kalkınmasına değil, sosyal ve kültürel gelişimine yönelik çalışmalarını da samimiyetle sürdürüyor.

Eğitim, çevre, kültür-sanat, spor ve bilim alanlarında hayata geçirdiğimiz, geleceğe iz bırakacak çok sayıda proje ile 100. yıl heyecanımızı ülkemizle paylaşıyoruz.

Sağlam finansal yapımızın desteği ile sağlıklı büyüme stratejimizi kararlılıkla uygulayarak ‘Geleceğin Bankası’ vizyonuyla ikinci yüzyılımızda da ülkemiz için sürdürülebilir değer yaratmaya devam edeceğiz.” dedi.

Özkaynak büyüklüğü 285 milyar TL

Yılın ilk 6 ayında 29,2 milyar TL düzeyinde kâr eden Banka’nın özkaynak büyüklüğü 285 milyar TL’ye ulaşırken, sermaye yeterliliği oranı ise %17,8 seviyesinde gerçekleşti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem