İş'te Gündem

İmar Barışı bekleyenlere kötü haber!

Muğla’nın turistik sahil ilçelerinde yayılan "Yeni İmar Barışı" çıkacağı haberleri üzerine başlayan kaçak inşaat furyası başlamıştı
Player yükleniyor...
Haberler / EKONOMİ
26 Aralık 2022 Pazartesi 00:00

Muğla'nın turistik sahil ilçelerinde yayılan “Yeni İmar Barışı” çıkacağı haberleri üzerine başlayan kaçak inşaat furyasında, Mart ayında “Yeni imar barışı söylentisi Fethiye'de kaçak yapı furyası başlattı” haberinin ardından Fethiye ve çevresinde 200 civarında inşaat mühürlenmişti.

Yine Sözcü Gazetesi tarafından Kasım ayında manşetten verilen “Al sana çatı, ver bana tapu!” başlıklı yazının ardından, Fethiye'nin Faralya ve Kabak Mahallelerinde yıkımlara başlandı.

#reklam#

Sözcü'den Mustafa Sarıipek'in haberine göre seçim öncesinde yeni imar barışı söylentisi Muğla’nın sahil kesimlerinde kaçak yapıların patlamasına yol açarken özellikle Fethiye ilçesinde dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi’nin Faralya Mahallesi ile devamındaki Hisar, Kızılcakaya, Kirme ve Alınca bölgeleri ile Kabak Mevkii kaçak yapılardan geçilmez olmuştu.

Şu anda CHP Muğla Milletvekilliği aday adayı olan CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, o zaman yaptığı açıklamada, “Belediye tutanağı tutuyor, cezasını kesip yapıyı mühürlüyor ama kimse imar affı çıkacak diye mühür ya da cezayı takmıyor. Yönetime geldiğimiz son 3 yılda 2 bin 800 kişiye kaçak yapılaşmadan işlem yapıldı. Belediye başkanımız mühürlüyor ama insanlar mühür fekki yapıyor. Yollara jandarma ve zabıta koyarak kum ve çimento geçirilmesini engellemeye çalışıyoruz ama her yolu deniyorlar. Bazı malzemeleri yolu kontrol altında tuttuğumuz için teknelerle geçiriyorlar. Durum gerçekten vahim” demişti.

Uyanıklar harekete geçti; Al sana çatı ver bana tapu

AL SANA ÇATI, VER BANA TAPU!

Son olarak “Al sana çatı, ver bana tapu!” başlık ve “Yeni İmar Barışı” haberlerine uyanık kişilerden inanılmaz plan” ara başlığıyla verdiği haber ülke genelinde ses getirdi.

#reklam#

Haberin özetle, “Muğla'nın özellikle turistik ilçelerinde bazı uyanık vatandaşlar çevrede yayılan ‘Yeni İmar Barışı' çıkacağı haberleri üzerine akıl almaz yeni sistemler uygulamaya başladı.

Dört yıl önceki imar barışında kaçak binaların uydu görüntüleriyle tespit edildiğini öğrenen uyanıklar imarsız arsaları ile kat fazlası hakkı olmayan binalarının üstüne sadece çatı koymaya başladılar” yayınlanmasının ardından yetkili kurumlar harekete geçti.

10'A YAKIN YER YIKILDI, YIKIM SÜRECEK

Faralya Mahallesi'nde bulunan kaçak yapılarla ilgili, gerekli yasal sürecin tamamlanmasının ardından çalışmalar başladı.  Yıkım kararı çıkan kaçak ve izinsiz yapılarla ilgili 4 gün önce sabah erken saatte Fethiye Belediyesi ekipleri, Jandarma, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'ne bağlı personeller, Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Fethiye Belediyesi Yapı Denetim Ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkımına başlandı. İki gün süren yıkım çalışmalarının ardından Kabak Koyu'nda da çok lüks bir otel yıkıldı. Yıkımların devam edeceği bilgisine ulaşıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem