İş'te Gündem

Bakan Bilgin'den emekli ve memura ek zam sinyali

Yeni asgari ücretteki enflasyon üzerindeki artış sonrası gözler emekli ve memur zammı için yapılacak zam oranına çevrildi.
Player yükleniyor...
Haberler / EKONOMİ
26 Aralık 2022 Pazartesi 00:00

Emekli ve memur maaşları için yapılacak Ocak zammı yanında maaşlara ek zam olarak yansıyacak sosyal refah artışları gündemdeki sıcaklığını artırırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den yeni bir açıklama geldi. Memur ve emekli zammına ilişkin konuşan Bakan Bilgin ek zam sinyali verdi.

Asgari ücret için enflasyonun üzerinde artış yapılmasının ardından, emekli ve memur maaşları için geri sayım başladı.

Emekli ve memur maaşları için enflasyon farkı yanında sosyal refah düzenlemesi adı altında ek zamlar masada yer alırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den yeni bir açıklama geldi.

EMEKLİ VE MEMURA EK ZAM SİNYALİ

#reklam#

Katıldığı canlı yayında emekli ve memur zammına ilişkin konuşan Bakan Bilgin ek zam sinyali verdi.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO

İşte Bakan Bilgin'in açıklamalarından öne çıkanlar:

Kamu çalışanlarımız için yaptığımız çok önemli bir şey var. Talep edilirken çok konuşuluyordu ama çözülünce pek konuşulmuyor. O da şu, sözleşmeli personellerimizi kadroya geçirdik. Yarın Meclis'e gidiyor.

90 bin taşeron işçi için çalışmalar da sürüyor.

Geçtiğimiz sene kamu çalışanlarımıza enflasyonun üzerinde bir artış yaptık. Bu sene de çalışmalarımız devam ediyor. Yılbaşından hemen önce ya da sonra hemen paylaşırız. Toplu sözleşme, enflasyon farkı ve artı bir şeylerle belirleyeceğiz. Memur ve emekli zammı için kimsenin endişesi olmasın.

ENFLASYON MESAJI

Dünyada yaşanan büyük sorunlar, Türkiye'ye ağır bir enflasyon olarak yansımıştır. Enflasyon ücretleri düşürür, tahrip eder, öyle bir tarafı vardır. Biz 2 yıldır bu sürecin meydana getireceği sorunları görerek çok açık bir politika izledik. Türkiye sosyal bir devlettir. Emekçileri koruyan bir yapıya sahiptir. Biz bu yaklaşımı son 2 yılda kararlılıkla sürdürdük. Enflasyon geçtiğimiz ay hız kesmeye başladı.

#reklam#

Tahminimizce, yüzde 35 ila 40 arasında mayıs ayına gireceğiz. Biz 8.500 rakamı açıklarken, beklentileri ölçen bilimsel bir çalışma yaptırdık ve derinlemesine gözlem ve araştırma teknikleri olan bir araştırma yaptırdık.

"ASGARİ ÜCRET CUMHURİYET TARİHİNİN REKORU"

Küçük, büyük ve orta ölçekte çalışan işletme sahiplerine, yöneticilere, sendikalara, işçilere, bir de kamuoyuna sorduk. Belirlediğimiz asgari ücret rakamı, Cumhuriyet tarihinin rekoru.

Peşin muhalefet yapmak isteyenler kendilerine gerekçe üretmekte zorlanabilir. Biz doğru yaptığımızı biliyoruz. Kaç gündür telefonlarımız susmuyor. Bu rakam çok ciddi bir rakamdır, bazılarında panik yaratmıştır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem