İş'te Gündem

İBB'den Albayraklar'a verilen ihale 3 milyarı buldu

İBB’den yine çok tartışılacak bir ihale.. İSKİ personelinin taşıma ihalesini de Yeni Şafak Gazetesi sahibi Nuri Albayrak’ın damadının şirketi kazandı. 28 Ağustos’ta sözleşmesi yapılan ihalenin bedeli tam 849 milyon TL oldu
İBB'den Albayraklar'a verilen ihale 3 milyarı buldu
Haberler / GÜNDEM
3 Eylül 2024 Salı 08:42

Haziran ayında da aynı şirkete ihale verdiği için tepki çeken İBB ‘Mecburen verdik’ açıklaması yapmak zorunda kalmıştı.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Yeni şafak Gazetesi sahibi Nuri Albayrak’ın damadı Adem Altunsoy’un sahibi olduğu Platform Turizm bugün KAP (Kamu Aydınlatma Platformu)’a İSKİ'nin personel taşıma ihalesi ile ilgili sözleşme yapıldığına dair bir açıklama yaptı.

Platform Turizm Taşımacılık Gıda İnşaat Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (PLTUR) tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklamada İSKİ personelini taşıma işinin 849 milyon lira karşılığında alındığı belirtildi.

Platform Turizm Taşımacılık Gıda İnşaat Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (PLTUR) tarafından 28 Ağustos 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildirimde yeni iş ilişkisi hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada 2024/822810 ihale kayıt numaralı İSTANBUL SU VE KANALİZASYON İDARESİ (İSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan PERSONEL TAŞIMA HİZMET ALIM İŞİ’ne ilişkin olarak 849.557.250,00 TRY (Sekiz Yüz Kırk Dokuz Milyon Beş Yüz Elli Yedi Bin İki Yüz Elli TRY) bedel üzerinden sözleşme imzalandığı belirtildi.

‘MECBUREN VERDİK’ AÇIKLAMASI YAPMIŞLARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayında 626 milyon liralık araç kiralama ihalesini Albayrak Grubu'na 'mecburen' verdiğini açıkladı, Açıklamada ihale sürecinde yeterlilik kriterlerini sağlayan geçerli teklif olmadığı için açık ihalenin iptal edildiği belirtildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, ‘’ Araç Kiralama Hizmet Alımı İşi (16.06.2024- 31.12.2024)’ne ait ihale 04.06.2024 tarihi saat 11:00 da gerçekleştirilmiştir.

Ancak ihaleye katılan isteklilerin vermiş olduğu tekliflerin incelenmesi sonucunda mevzuatsal açıdan yeterlilik kriterlerini sağlayan geçerli teklif kalmaması nedeni ile ihale komisyonu tarafından söz konusu ihale iptal edilmiştir. Bu nedenle Belediyemiz eliyle yürütülen kamu hizmetlerinde herhangi bir aksamaya mahal vermeksizin devamının sağlanması ve yeniden bir açık ihaleye çıkılmasına kadar geçen süreyi kapsayacak şekilde; Kamu İhale Kanunu’nun 21. Maddesinin “B” bendine göre (pazarlık usulü) ihaleye çıkılmıştır.

Bu doğrultuda 07.06.2024 saat 11:30 da gerçekleştirilecek ihaleye 4 istekli davet edilerek ihale sonuçlandırılmıştır. Bununla birlikte 04.06.2024 tarihinde iptal olan açık ihalede sunulan tekliflerden daha aşağıda bir maliyetle sözleşme imzalanmıştır.

3 MİLYARI BULDU

Ekrem İmamoğlu’nun göreve geldiği 2019 yılında Yenikapı’da sergilediği araçların büyük çoğunluğu Platform Turizm’e aitti.

Altunsoy’un şirketi, Yenikapı’da sergilenen araçlardan sonra İBB’den aldığı ihalelerin toplamı 3 milyarı buldu. 31 Temmuz 2024 tarihinde ihaleyi kazanan Platform Turizm’le tam bir ay sonra sözleşme yapılması dikkatlerden kaçmadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem