İş'te Gündem

Dünyaca ünlü viski markası iflas etti!

25 yıllık geçmişi olan markaya kayyım atandı.
Dünyaca ünlü viski markası iflas etti!
Haberler / EKONOMİ
21 Ağustos 2024 Çarşamba 16:14

İsveç'in önde gelen viski üreticilerinden Mackmyra, beklenmedik bir şekilde iflas başvurusunda bulundu.

Uzun yıllardır viski severlerin beğenisini kazanan Mackmyra, son dönemde artan maliyetler ve düşen satışlarla mücadele ediyordu. Şirket yönetimi, karlılığı artırmak ve nakit akışını sağlamak için çeşitli önlemler alsa da bu çabalar sonuç vermedi.

Mackmyra'nın iflası, sadece şirketin çalışanlarını değil, aynı zamanda İsveç viski sektörünü de derinden etkileyecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Şirketin 25 yıllık geçmişi ve biriktirdiği deneyim, sektör için büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.

ŞİRKETE KAYYIM ATANACAK

hespiritsbusiness.com tarafından servis edilen haberde konuya ilişkin Mackmyra Svensk Whisky CEO’su, Petter Ski, "Şirketin faaliyetlerine devam etmesinin maalesef mümkün olmadığını büyük bir üzüntüyle belirtmek zorundayız.

Şirket yönetimi ve yönetim kurulu, şirketin kârlılığı ve nakit akışıyla başa çıkmak için çok çabaladı. Hem personelin hem de yönetimin harika çalışmalarına rağmen, devam etmek hâlâ mümkün değil.” dedi.

25 yıllık geçmişi olan marka için kayyımın önemli girişimlerde bulunmasını umduğunu söyleyen Ski, "İflas mütevelli heyetinin şimdi şirket değerleriyle yapıcı bir şeyler yapma ve Mackmyra markasını ve 25 yıllık geçmişini güvence altına alma şansına sahip olmasını içtenlikle umuyorum." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem