İş'te Gündem

'Şimşek istifa etmek istedi' iddiasına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in görevinden istifa etmek istediğine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.
'Şimşek istifa etmek istedi' iddiasına yalanlama
Haberler / EKONOMİ
21 Ağustos 2024 Çarşamba 13:08

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili çıkan iddialara yönelik bir açıklama yaptı.

Açıklamada bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi” iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Bakan Şimşek’in görevinden istifa etme kararı aldığı ve ikna edilerek görevde kaldığına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Erol Mütercimler, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, vergi konusundaki anlaşmazlık nedeniyle iki hafta önce istifa ettiğini öne sürdü.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın araya girdiğini belirten yazar ve yorumcu Mütercimler "Cevdet Yılmaz araya girip, zorla bela ikna etmiş" dedi.

Mütercimler, kendi YouTube kanalından yaptığı yayında, şunları söyledi:

"Peki sebebi ne? Sebebi, zenginlerin vergilerinin affedilmesiymiş. İlk defa Mehmet Şimşek'e hak verdim.

Demiş ki, vergi yasası ve düzenlemeleri, bütün bunları yaptık. Peki ne yapıyor yukarısı? 600 milyar liralık vergiyi bir kalemde silip atıyorlar.

Peki, şimdi vergiyi kim verecek? Bir tarafta kuruş kuruş verginin peşinden koşuyorsunuz, bir tarafta milyarlarca liralık vergi siliyorsunuz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 
  

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem