İş'te Gündem

Dolar neden düştü?

ABD enflasyon verisinin beklentilerle paralel gelmesiyle birlikte dolar/TL düştü
Player yükleniyor...
Haberler / İŞTEFİNANS
10 Mart 2021 Çarşamba 00:00

Güne 7,61 seviyesinden başlayan Dolar/TL kuru 7,66'nın üzerini test ettikten sonra ABD enflasyon verisiyle birlikte 7,54 seviyesine geriledi.

Küresel piyasalarda tahvil getirileri gerilerken dolar endeksi gün içerisindeki yükselişini sıfırladı.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 1,54'ü görürken, Bloomberg Dolar Endeksi de yüzde 0,2 artış kaydetti.

Türkiye'nin risk priminde ise hafta başına göre bir gevşeme izlendi. Risk primi 337 baz puandan işlem görürken gösterge tahvil faizi yüzde 16,37 seviyesinde.

#reklam#

Türk Lirası haftanın ilk işlem gününde yüzde 3'e yakın değer kaybederken, Salı günü yüzde 2'ye yakın artış kaydetmişti. İki günde de Türk Lirası'ndaki hareket gelişen ülkelere kıyasla ayrışma göstermişti.

ABD ihaleleri izlenecek

Ünlü&Co analistleri tarafından kaleme alınan raporda lira performansı açısından ABD tahvil getirileri ve borçlanma performansının etkili olacağı kaydedildi.

Raporda şu değerlendirmeler yapıldı: Getiri eğrisindeki değişimler piyasaların performansında belirleyici rol oynamaya devam ederken bugün ABD’de gerçekleştirilecek olan 10 yıl vadeli tahvil ihalesinden çıkacak sonucun yüksek ilgi çekeceğini tahmin ediyoruz.

ABD Hazinesi 10 yıl vadeli tahvil ihalesini son olarak tam bir ay önce düzenlemiş ve faiz yüzde 1,15 olarak gerçekleşmişti. Ancak aradan geçen süre zarfında özellikle getiri eğrisinin uzun tarafı hızlı şekilde yükseldiği için son ihaleye kıyasla faizlerde belirgin bir yükseliş yaşanacak. Bu noktada, daha çok gelen talebin ne ölçüde güçlü olacağını takip edeceğiz”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem