İş'te Gündem

Fitch Türkiye'yi uyardı: İnatçı bir şekilde yüksek kalacak...

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch yetkilisi Douglas Winslow, Türk Lirası'ndaki değer kaybı ve faizle ilgili açıklama yaptı. Ayrıca Halkbank davasına da dikkat çeken Fitch, Türkiye ve ABD arasında gerilimli günlerin olabileceğini belirtti.
Player yükleniyor...
Haberler / İŞTEFİNANS
10 Mart 2021 Çarşamba 00:00

Fitch, son dönemde TL'de yaşanan değer kaybının enflasyon üzerindeki baskıyı artırdığını ve Merkez Bankası'nın bu ay ya da önümüzdeki aylarda alacağı faiz kararlarına etki edebileceğini açıkladı. Yapılan açıklamada Fitch yetkilisi Douglas Winslow'dan yüksek enflasyon uyarısı geldi. 

Winslow düzenlenen online sunumda “Yakın zamanda faizlerde bir artışa gidilmesi ihtimali de kısmen son dönemde yaşanan faktörlerden kaynaklanıyor” açıklamasında bulundu ve bu yılın ilerleyen dönemlerinde enflasyonu düşürmek için adım atılması yönünde baskının artabileceğini ekledi.

HALKBANK ABD VE TÜRKİYE ARASINDA GERİLİME NEDEN OLABİLİR

Fitch’in değerlendirmesinde ayrıca, kamu bankalarında 2020’de yaşanan hızlı büyümenin kredi riskini artırdığına işaret edildi. https://www.patronlardunyasi.com/

Fitch analisti Lindsey Liddell Türk bankalarının aktif kalitesinde hâlâ önemli bir risk gördüklerini ve yapılandırılan kredilerin artacağını düşündüklerini söyledi.

ABD’deki Halkbank davasına da dikkat çekilen Fitch’in değerlendirmesinde, bu konunun ABD ve Türkiye ilişkilerinde potansiyel bir gerilim noktası olabileceğine işaret edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem