İş'te Gündem

Akkuyu'ya Alman Siemens'ten engel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu nükleer santrali iletim tesisi için Almanya'dan teslimi yapılmayan ekipmanların santral inşaatını geciktirdiğini söyledi. Bayraktar, ekipmanların Çin'den alınacağını da belirtti.
Akkuyu'ya Alman Siemens'ten engel
Haberler / EKONOMİ
11 Eylül 2024 Çarşamba 14:59

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu nükleer santrali inşaatının Almanya'dan teslimatı yapılmayan iletim tesisi ekipmanları sebebiyle geciktiğini, bu parçalar yerine Çin'de üretilen parçaların kullanılacağını ifade etti.

Alman şirketi Siemens'in iletim tesisi ekipmanlarını teslim etmediğini bu nedenle inşaatın geciktiğini belirten Bayraktar, "Siemens'in depolarında şirketin beklettiği teslim etmesi gereken ekipman var. Nükleer ada ile ilgili değil, şalt sahasında kullanılan ekipmanlar. İnşaatı birkaç ay geciktirme etkisi olan bir şey" dedi.

Konuyu Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın da temmuz ayında dile getirdiğini ifade eden Bayraktar, gümrükte bekleyen ürünlerin teslim edilmemesine gerekçe olarak Rusya'nın Akkuyu'dan sağlayacağı gelirin Ukrayna işgalini finanse etmek için kullanmasının gösterildiğini ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem