İş'te Gündem

Z kuşağının risk iştahı kabarık: Koronavirüs salgınında borsaya akın ettiler

Araştırma Z kuşağının yüzde 51'inin salgının başından bu yana risk iştahlarının arttığını gösterdi. Nüfusun kalan kısmında ise bu oran yüzde 28
Player yükleniyor...
Haberler / İŞTEFİNANS
20 Ağustos 2020 Perşembe 00:00

Yapılan bir araştırma tercihleri ve yaşam tarzıyla önceki kuşaklardan ayrışan Z kuşağının Koronavirüs salgını döneminde risk iştahlarının artarak borsaya yöneldiklerini ortaya koydu. 

Bloomberght'de yer alan habere göre, E*Trade Financial Corp’un Temmuz başında yaptığı çeyreklik bazdaki anket Z kuşağının yüzde 51'inin küresel salgının başından bu yana risk iştahlarının arttığını gösterdi. Nüfusun kalan kısmında ise bu oran yüzde 28. 

Örneklem olarak online hesabında en az 10 bin dolar olan 873 bireysel yatırımcı arasında yapılan ankete göre, pandemi süresince 34 yaş altındaki kesim finans piyasalarında nüfusun diğer kesimlerine göre daha fazla işlem yaptı. Öte yandan genç yatırımcıların yüzde 46'sı daha fazla türev işlemi yapıyor, bu da ortalamı ikiye katladı.

E*Trade işlem ve yatırım yönetici direktörü Chris Larkin Z kuşağının borsadaki risk iştahını erişim kolaylığına yorarak, “Piyasaya erişmek hiçbir zaman bundan daha kolay olmamıştı” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem