İş'te Gündem

Yüzde 400 prim yapan hissede ortak satışı şoku!

Son bir yılda hisseleri yüzde 400 yükselen Smart Enerji'de ortak satışı geldi. Smart Holding 12 milyon lot hisse satacak.
Yüzde 400 prim yapan hissede ortak satışı şoku!
Haberler / İŞTEFİNANS
29 Eylül 2023 Cuma 08:54

Borsada bir süredir soluksuz yükselen Smart Enerji yatırımcısı adeta şok yaşadı. Son bir yılda değeri yüzde 400 artan hisse senedinde ana hissedar sermayenin yüzde 2’sine tekabül eden adette satış yapacak. Söz konusu satışın 12 milyon adete ulaşması bekleniyor.

BAŞVURUDA BULUNDU

Smart Holding, 12 milyon 117 bin 600 TL tutarlı Smart Güneş (SMRTG) Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Üretim ve Sanayi Ticaret A.Ş. payının kaydı için MKK’ya başvurdu.

Sermaye Piyasası Kurulunun VII-128.1 sayılı “Pay Tebliği’nin 15’inci maddesi gereğince pay senetleri Borsa İstanbul’da işlem gören ortaklıkların kurul kaydında olan ancak borsada işlem görmeyen statüde pay senetlerinin borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşuna yapılan başvurular KAP’ta yayımlandı.

HİSSE SENEDİ DÜŞTÜ

Satış haberinin gelmesiyle birlikte Smart Enerji hisse senedinde düşüş görüldü. Senet haberden sonra yüzde 8’e yakın değer yitirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem