İş'te Gündem

Yasaklı zayıflama çayı ünlülerin başını ağrıtacak! Patronu kim çıktı

İçinde yasaklı madde olarak bilinen ve daha çok zayıflama çaylarında kullanılan Sibutramin olduğu iddia edilen ASEROLA TOZU isimli çay ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Yasaklı zayıflama çayı ünlülerin başını ağrıtacak! Patronu kim çıktı
Haberler / İŞTEMAGAZİN
13 Haziran 2023 Salı 22:18

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte özellikle formuna düşkün olan kadınlar tarafından zayıflama çayları büyük rağbet görüyor. Kısa sürede zayıflamayı hedefleyen kadınların baş vurdukları ilk şey ise malum sosyal medyada ünlülerin paylaştıkları reklamlar oluyor.

Turizm Haber Merkezi'nin haberine göre; sanat dünyasından ünlü isimlere yüklü miktarlarda ücretler ödeyerek stroy reklamları çektiren zayıflama çaylarına bir yenisi daha geçtiğimiz aylarda eklenirken içinde yasaklı madde olarak bilinen ve daha çok zayıflama çaylarında kullanılan sibutramin olduğu iddia edilen Aserola Tozu isimli zayıflama çayının reklamlarını ünlü Aile Hekimi Uzman Doktor Ender Saraç'ın da yaptığı ortaya çıktı.

Bir süredir ünlü şarkıcı Demet Akalın'ın tanıtımını yaptığı ve halka güven aşılamak için kendisininde devamlı kullandığını iddia ettiği ve kısa sürede zayıflamaya yardımcı olduğunu iddia ettiği bizzat sosyal medya hesaplarında ASEROLA TOZU adlı Çayı paylaşan Demet Akalın'ın başını ağrıtacak şok bir iddia gündeme geldi.

İddialara Göre, ASEROLA TOZU adlı zayıflama çayının sahibinin geçtiğimiz yıllarda İstanbul Emniyeti'nin zehirli zayıflama çaylarına yönelik yaptığı operasyonda göz altına alındığı ortaya çıkarken Erdi Taşçı'nın o dönem piyasaya sürdüğü Teff Tohumlu Zayıflama Çayı'nın içinde sibutramin adlı zehirli madde bulunmuştu. 

Emniyet güçleri tarafından yapılan operasyon ile milyonlarca liralık zehirli çaya ve zayıflama haplarına el konulmuş, bir çok kişi bu sayede canını zehirlenmekten zor kurtarmıştı. Lüks hayata ve pahalı arabalara olan tutkusu ile bilinen Erdi Taşçı geçtiğimiz yıllarda yapılan operasyondan sonra uzun sürede ortada görünmemişti.

Yıllar sonra aserola tozu zayıflama çayı ile ortaya çıkan Taşçı, bu seferde halkın gözünü boyamak için şarkıcı Demet Akalın ile anlaşırken iddialara göre yüklü miktarda reklam parası ödediği ve sosyal medya hesabında reklamını yaptırdığı ASEROLA TOZU adlı çayda da yoğun miktarda zehirli madde sibutramin kullanılıyor. Daha önceki yıllarda yaptığı zayıflama çayına yoğun miktarda zehir maddesi sibutramin kattığı ortaya çıkan, Erdi Taşçı'nın yıllar sonra bu sefer başka bir isim ile piyasaya sürdüğü iddia edilen ASEROLA TOZU adlı zayıflama çayında da yoğun miktarda sibutramin olduğu iddia edildi.

Halkın gözünü boyamak için şarkıcı Demet Akalın'ı reklamlarında oynatan Erdi Taşçı'nın hakkındaki bu iddilara vereceği en güzel cevap ise, üretmiş olduğu ASEROLA TOZU'nun resmi tahlil raporlarını ve bakanlık onayını paylaşması olacaktır. Başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve ilgili kurumların üstünde büyük hassasiyetle durduğu zayıflama çaylarına ve haplarına yönelik tekrar bir operasyon için düğmeye basması an meselesi gibi duruyor.

Demet Akalın üzerinden reklam yaparak içinde zehirli madde sibutramin olduğu iddia edilen ASEROLA TOZU adlı çay üzerinden halkı kandırarak büyük vurgun yapmaya hazırlandığı iddia edilen Erdi Taşçı'nın hakkındaki bu iddialar doğru ise kendisi ile reklam konusunda iş birliği içinde olan Şarkıcı Demet Akalın'ın ne cevap vereceği şimdiden merak konusu oldu. 

SİBUTRAMİN NEDİR?

Sibutramin, kilo vermede, verilen kilonun korunmasında ve obezite tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. İlaçlarda, sibutramin hidroklorür monohidrat şeklinde kullanılır. Ticari adı ABD'de Meridia, Avrupa'da ve diğer ülkelerde ise Reductildir. Abbott Laboratuvarları tarafından üretilmektedir.

SİBUTRAMİN NEDEN YASAKLANDI?

Bir dönem ülkemizde de ilaç ruhsatıyla satışa sunulan sibutramin, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan inceleme sonucu ölüme varan yan etkiler oluşturması nedeniyle 16.02.2011 tarihinde yasaklanmış ve sibutramin içeren bütün ilaçların ruhsatnameleri iptal edilmiştir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem