İş'te Gündem

Yargıtay başkanı 37. turda kim oldu?

Yargıtay Başkanlığı seçimlerinde sona gelindi. Yargıtay başkanı 37. turla sonuçlandı.
Yargıtay başkanı 37. turda kim oldu?
Haberler / GÜNDEM
14 Mayıs 2024 Salı 16:11

Yargıtay'ın yeni başkanı 193 oy alarak Ömer Kerkez seçildi.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle, 25 Mart’tan bu yana Yargıtay Büyük Genel Kurulunca başkanlık seçimi yapılıyor. Kriz haline gelen seçimlerin sonuna gelindi.

25 Mart’ta başlayan seçimlerin 8 Mayıs’taki 35. turunda da neticelenmemesinin ardından 10 Mayıs’ta sürpriz bir gelişme yaşanmış, adaylardan Muhsin Şentürk, aynı zamanda mevcut Yargıtay Başkanı olan Mehmet Akarca lehine çekilmişti.

Yargıtay Başsavcılığı teklifi üzerine adaylıktan çekilen Şentürk’ün yarıştan çıkmasıyla birlikte, 36. turda Akarca’nın zaferine kesin gözüyle bakılmış, dolayısıyla seçimin de artık neticeleneceği öngörülmüştü.

Ancak Akarca’ya gitmesi beklenen oylar, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez’e yöneldi.

Dünkü 36. tur seçiminde Mehmet Akarca 111, Ömer Kerkez 169 oy aldı. Kerkez’in 37. turda başkanlık koltuğuna oturması için 6 oy kalmıştı.

ÖMER KERKEZ KİMDİR?

Milliyetçi-muhafazakar çizgide bir Yargıtay Üyesi olan Kerkez, uzun yıllar Adalet Bakanlığı'nda bürokratlık, 2014-2018 arası da HSYK üyeliği yaptı.

Seçimin başında AKP’nin mevcut başkan Akarca’yı, MHP’nin ise Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Şentürk’ü desteklediği kulislerde konuşuluyordu.

Bu iki ismi benimsemeyen gruplar ise milliyetçi-muhafazakâr kimliği ile tanınan Kerkez’e yöneldi. Yargıtay içindeki farklı gruplar, seçimin başından itibaren Kerkez’e oy vermekte ısrarcı oldu. Bu durum, seçimin kilitlenmesine yol açtı.

Kerkez,193 oy alırken, Mehmet Akarca 103 oy aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem