İş'te Gündem

Yanlış kanser teşhisine 900 Bin Lira ceza

İzmir'in köklü ailelerinden İbrahim- Şebnem Kardıçalı'nın 26 yaşındaki kızı Sena Kardıçalı'nın ancak filmlerde olabilecek acı bir olay yaşamıştı. İzmir'in ünlü bir laboratuvarı, tahlile gelen kitleleri karıştırıp yanlışlıkla Sena'ya kanser teşhisi koymuştu. Özel laboratuvar 900 bin lira ceza kesildi
Yanlış kanser teşhisine 900 Bin Lira ceza
Haberler / İŞTEMAGAZİN
22 Eylül 2023 Cuma 08:18

İzmir'in köklü ailelerinden İbrahim- Şebnem Kardıçalı'nın 26 yaşındaki kızı Sena Kardıçalı'nın ancak filmlerde olabilecek acı bir olay yaşadığını yazmıştım geçen ay.

İzmir'in ünlü bir laboratuvarı, tahlile gelen kitleleri karıştırıp yanlışlıkla Sena'ya kanser teşhisi koymuştu.

Günaydın'dan Bülent Cankurt'un yazısına göre Sena'nın kemoterapi tedavisine başlamasının ardından raporların karıştığı ortaya çıkmıştı.

EĞİTİM KURUMA BAĞIŞLADILAR

Kardıçalı Ailesi, Sena'nın sağlığını ve psikolojisini bozan bu 'büyük hata' için laboranta 'taksirli adam yaralamaktan' dava açmıştı. Benim gibi herkes, laboratuvarın ve laborantın en ağır cezayı almasını temenni etmişti ama olmadı...

Ailenin avukatı, olayda kasıt olmadığı için büyük bir ceza almalarının mümkün olmadığını ve davanın yıllarca sürebileceğini söyleyip anlaşmalarını tavsiye etmiş. Onlar da öyle yapmış ve 900 bin lira tazminatla anlaşmışlar.

Açıkçası çok şaşırdım ve ailenin paraya ihtiyacı yok niye böyle bir şey yaptılar diye düşündüm. Ama sonra Kardıçalı Ailesi'nin laboratuvardan aldığı 900 bin lirayı bir eğitim kurumuna bağışladığını öğrendim.

Aile, yıllarca davayla uğraşmaktansa 900 bin lirayı alıp yardıma muhtaç öğrencileri mutlu etmeyi tercih etmiş. Laboratuvar 900 bin lirayla kurtulsa da umarım derslerini almışlardır ve bir daha böyle hatalar yapmazlar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem