İş'te Gündem

Yalçın Sabancı'dan açıklama: Mahmut Nedim Paşa Yalısı satılık değil

İş insanı Yalçın Sabancı'ya ait Kandilli'deki Mahmut Nedim Paşa Yalısı, internetteki bir emlak sitesi üzerinden satılığa çıkarıldığı açıklanmıştı.
Player yükleniyor...
Haberler / BUSİNESSCLASS
1 Mart 2021 Pazartesi 00:00

Takvim’de yer alan habere göre, internette bulunan bir emlak sitesi, yalıyı satışa çıkardı, fiyatını da 1 milyar 884 milyon 690 bin lira olarak belirledi.

YA SA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sabancı, haberle ilgili yaptığı açıklamada "Şahsıma ait Mahmut Nedim Paşa Yalısı satışta olmamakla, hiçbir mecrada da tarafımızın bilgisi ve onayı dahilinde satışa yönelik bir ilan yayınlanmamıştır" denildi.

TAKVİM GAZETESİ YALI İÇİN NE YAZMIŞTI?

Brüt 800, net 700 metrekare alana kurulu yalının 10 oda, 4 salon, 7 banyoya sahip olduğu ve 40 yıl önce inşa edildiği açıklandı. 4 katlı lebiderya yapının krediye uygun olduğu vurgulandı. Çok özel kişilere ait mülklere komşu, müştemilatı ve havuzu da bulunan yalının takas edilmeyeceği de hatırlatıldı.

İşadamı Yalçın Sabancı'ya ait Kandilli'deki Mahmut Nedim Paşa Yalısı, internetteki bir emlak sitesi üzerinden satılığa çıkarıldı. İlanda, Boğaz'a sıfır konumda 1600 metrekarelik arazi üzerine kurulu yalıya 1 milyar 884 milyon 690 bin lira istendiği bilgisi yer aldı.

#reklam#

Brüt 800, net 700 metrekare alana kurulu yalının 10 oda, 4 salon, 7 banyoya sahip olduğu ve 40 yıl önce inşa edildiği açıklandı. 4 katlı lebiderya yapının krediye uygun olduğu vurgulandı.

Çok özel kişilere ait mülklere komşu, müştemilatı ve havuzu da bulunan yalının takas edilmeyeceği de hatırlatıldı.

VİYANA ELÇİSİYDİ

Boğaz'ın en değerli mülklerinden birisi olan yapı Mahmut Nedim Paşa Yalısı olarak biliniyor. Fakat bahsedilen kişi ünlü Sadrazam Mahmut Nedim Paşa değil.

Elçi Mahmut Nedim Bey (sonradan Paşa olur.) Bütün kaynaklar bu iki kişiyi karıştırır. Yalının sahibi olan Mahmut Nedim Bey, 1852'de doğdu. Erzurum Kethüdası Eşref Bey'in oğludur. İyi Fransızca'sının yanında Almanca, Rusça ve Rumca da bilirdi. Belgrad, Roma ve Viyana Elçiliği yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem