İş'te Gündem

Vatandaşa yok! Banka yöneticilerine düşük faizli konut kredisi

Bankalar aylardır konut kredisi vermez iken, bazı bankaların üst düzey yöneticilerinin seçimden önceki hafta düşük faizli konut kredisi aldıkları iddia edildi.
Vatandaşa yok! Banka yöneticilerine düşük faizli konut kredisi
Haberler / İŞTEFİNANS
13 Haziran 2023 Salı 13:35

Bankaların kredi musluklarını kapatması nedeniyle aylardır konut satışları düşerken, bazı banka üst düzey yöneticilerinin seçimden hemen önceki hafta düşük faizle yüksek miktarda kredi aldıkları iddia edildi.

İddialara göre, uzun süredir konut kredisi musluklarını neredeyse tamamen kapatan 3 büyük özel bankanın yöneticileri markalı konut projesinden daire satın aldılar.

Ancak dikkat çeken ise bu 3 bankadan toplam 7 genel müdür yardımcısı yüzde 2’nin altında ortalama 10 milyon lira konut kredisi aldılar.

Başta kamu bankaları olmak üzere bankalar uzun süredir 200 bin lira üzeri kredi vermiyordu.

Bazı banka yöneticilerinin kendi bankalarından kredi kullanamadığı için farklı bankadan kullandıkları öne sürüldü.

YASAL AMA ETİK DEĞİL!

Seçimden hemen sonra konut kredisi faizlerinin yüzde 3.50’ye yükseldiğini belirten bir banka üst düzey yöneticisi, söz konusu yöneticilerin kredi almasını yasalara uygun bulduğunu ancak etik olmadığını söyledi.

Paramedya’ya bir değerlendirmede bulunan üst düzey yetkili, “kredi notu iyi olan ve gelir durumu müsait olan her Türk vatandaşının hakkı. Banka GMY kredi alamaz diye bir yasa yok. Sadece kendi bankasından alamaz. Burada etik olmayan 3 bankadan 7 yöneticinin faizlerin artmasından bir iki gün önce bu kadar yüklü krediye ulaşabilmesi. Vatandaşa 200 bin lira dahi kredi vermeyen bankaların farklı bir banka genel müdür yardımcılarına kampanya gibi düşük faizle bu kadar yüksek kredi vermesi etik değil ve tartışmalı bir konudur” diye konuştu.

kaynak: Paramedya

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem