İş'te Gündem

Ünlü ekonomistten kritik uyarı: Bayram sonrası türbülansa hazır olun

Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, son açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirirken dikkat çeken bir uyarıda bulundu.
Player yükleniyor...
Haberler / İŞTEFİNANS
12 Temmuz 2021 Pazartesi 00:00

ÜFE'deki sert yükselişe dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Aslanoğlu, yaklaşan kurban bayramı sonrası ise yeni bir türbülansın yaşanabileceğini dile getirdi.

Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, gündemdeki ekonomik verilerden yola çıkarak kamuoyuna uyarıda bulundu: Bayram sonrası yeni bir türbülans olabilir.

Mesele Ekonomi porgramını sunan Semih Sakallı'ya konuk olan Aslanoğlu, Fed kaynaklı risklerin arttığına vurgu yaparak bu sebeple de bayram sonrası yeni bir türbülansın yaşanabileceği noktasında kamuoyuna uyarıda bulundu.

Üretici Fiyat Endeksi'ndeki (ÜFE) sert yükselişe de değinen Aslanoğlu, enflasyondaki artışın başlıca nedenleri olarak döviz kurlarını, emtia fiyatlarını ve talebi gösterdi. Aslanoğlu ayrıca Tüketici Fiyat Endeksi'nin ise (TÜFE) yüzde 21-22 bandına ulaşabileceğini ifade etti.

Son olarak, sorunlu alacakları da anlatan Aslaoğlu, büyüme performansının düşmesinin bu alandaki riskleri artıracağını ancak yine de önceliğin enflasyon ile mücadelede olması gerektiğini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem