İş'te Gündem

Ünlü CEO uyardı: En tehlikeli zaman olabilir

ABD'nin en büyük bankası JPMorgan'ın CEO'su Jamie Dimon,Ukrayna ve Filistin'de yaşanan çatışmaya dikkat çekerek "Bu, dünyanın onlarca yıldır gördüğü en tehlikeli zaman olabilir" dedi.
Ünlü CEO uyardı: En tehlikeli zaman olabilir
Haberler / İŞTEFİNANS
14 Ekim 2023 Cumartesi 11:16

ABD’nin en büyük bankası JPMorgan’ın CEO'su Jamie Dimon’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Hem küresel piyasalarda artan risklere hem de Ortadoğu’da artan gerilime değinen Dimon, “Bu, dünyanın onlarca yıldır gördüğü en tehlikeli zaman olabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Sıkı iş gücü piyasaları ve büyük mali açıklarla birlikte aşırı yüksek kamu borcu seviyelerinin enflasyonun yüksek kalması ve faiz oranlarının daha da artması riskini artırdığı uyarısında bulunan Dimon, Ukrayna’daki savaşın ve İsrail’deki çatışmanın enerji ve gıda piyasaları, küresel ticaret ve jeopolitik ilişkiler üzerinde geniş kapsamlı etkileri olabileceğini aktardı.

Dimon, ABD’li tüketiciler ve işletmelerin genel olarak “sağlıklı” kalmaya devam ettiğini söyledi.

BANKANIN KÂRLARI FAİZLE BİRLİKTE ARTTI

JPMorgan Chase’den yapılan açıklamaya göre, bankanın yılın üçüncü çeyreğindeki net kârı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 35 artarak 13,2 milyar dolara çıktı. JPMorgan Chase 2022’nin üçüncü çeyreğinde 9,7 milyar dolarlık net kâr açıklamıştı.

Kurumun hisse başına kârı da bu yılın üçüncü çeyreğinde 4,33 dolara yükseldi. Bankanın hisse başına kârı, geçen yılın aynı döneminde 3,12 dolar seviyesindeydi.

JPMorgan Chase’in bu yılın üçüncü çeyreğindeki geliri de geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 22 artarak 39,9 milyar dolara yükseldi. Banka, 2022’nin aynı döneminde 32,7 milyar dolar gelir elde etmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem