İş'te Gündem

Üniversitedeki zimmet davasında flaş gelişme: Mansur Topçuoğlu'nun bir numarası daha deşifre oldu

Kayyum atanan Haliç Üniversitesi'nin eski mütevelli heyeti başkanı Mansur Topçuoğlu hakkında üniversite kaynaklarını haksız olarak kendine ait şahsi şirketlere aktardığı ve zimmetine para geçirdiği iddiasıyla yargılaması devam ediyor.
Player yükleniyor...
Haberler / GÜNDEM
5 Nisan 2021 Pazartesi 00:00

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından flaş bir dava daha açıldı. Topçuoğlu'nun 2018'de Beşiktaş'ta bir notere giderek kendisini halen üniversitenin mütevelli heyeti başkanı olarak gösterip vekâletname düzenlediği ve vekâletname ile üniversitenin davacı olduğu dosyalara feragat dilekçesi sunmasını sağladığı ortaya çıktı.

Mansur Topçuoğlu'nun Beşiktaş'ta bir notere giderek kendisini halen üniversitenin mütevelli heyeti başkanı olarak gösterip vekâletname düzenlediği ve vekâletname ile üniversitenin davacı olduğu dosyalara feragat dilekçesi sunmasını sağladığı ortaya çıktı. 30 kişiyle üniversite basan Mansur Topçuoğlu tutuklandı

Üniversitenin aleyhine karar çıkmasına neden olan Topçuoğlu'nun kamu görevi sona erdiği halde usulsüz şekilde kamu görevini üstlenip sahtecilik yaptığı iddia ediliyor.

#reklam#

Mansur Topçoğlu, şirket hesaplarına Haliç Üniversitesi ve Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı'ndan milyonlarca lira aktardığı haksız olarak kendine ait ya da bağlantılarının bulunduğu şahsi şirketlere aktardığı ve zimmetine para geçirdiği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada Toğçuoğlu'nun kayyum atanmadan önce Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı'nın başkanıyken, vakıf gelirlerini zimmetine geçirdiği, bu gelirleri diğer şirketlere aktardığı, Haliç Üniversitesi'nde öğrencilerin senetlerini kardeşi hesabına tahsil ettiği belirlenmişti. Eski başkan Topçuoğlu'nun baldızına kantin işlettirdiği, kampüs izniyle AVM yaptırdığı, bu şekilde usulsüz işlemlerle vakfı milyonlarca lira zarara uğrattığı ortaya çıkmıştı.

YARGILANMASI DEVAM EDİYOR

İddianamede Topçuoğlu'nun Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı'na yönelik zimmet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, mala zarar verme, görevlileri kasten yaralama, konut dokunulmazlığının ihlali, görev yaptırmamak için direnme gibi suçlardan 19 yıldan 51 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

İddianame, Topçuoğlu'nun, şirketlerinde kendisi ve yakınlarının kullandığı lüks araçların kirasını üniversiteye fatura ettiği, üniversitenin 5.8 milyon liralık açığını kendi cebinden kapatmış gibi gösterip haksız kazanç elde ettiği anlatılmıştı. Kendisini alacaklı gibi gösteren Topçuoğlu'nun, 12.3 milyon liralık senetleri yetkilisi olduğu hukuk firmasına ciro ettirdiği, usulsüz işlemlerin toplam mali boyutu yaklaşık 120 milyon TL ve 1.5 milyon ABD dolar olduğu belirtilen iddianame, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

Dilek Yaman demir/Sabah

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem