İş'te Gündem

Ulaştırma Bakanı'ndan Rusya'yla başlayacak uçuşlara ilişkin açıklama: Önce test yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rusya ile 1 Ağustos'ta başlayacak uçuşlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, Rusya'ya giden yolcu ve mürettebatın en az 3 gün önce PCR testi yatırmış olması gerekeceğini belirtti.
Player yükleniyor...
Haberler / EKONOMİ
27 Temmuz 2020 Pazartesi 00:00

Bakan Karaismailoğlu, 1 Ağustos'ta Rusya ile başlayacak uçuşlara ilişkin detayları açıkladı. Karaismailoğlu, uçuşların yeni tip Koronavirüs (Covid-19) önlemlerine uygun olarak 1 Ağustos'ta Moskova, Saint-Petersburg, Rostov-on-Don’dan Ankara ve İstanbul arasında seferlerin gerçekleştirileceğini söyledi. Karaismailoğlu, Rusya’dan tatil bölgelerine doğru uçuşların ise 10 Ağustos 2020’den itibaren yapılacağını ve Antalya, Bodrum ve Dalaman Havalimanları ile olacağını açıkladı.

Önce test yapılacak

Rusya’ya gidecek yolcu ve mürettebatın en fazla üç gün önce PCR metodu ile gerçekleştirilmiş Covid-19 testi yaptırmış olmaları gerektiğini anlatan Karaismailoğlu, “Negatif sonuçlu Covid -19 testinin ibraz edilememesi durumunda ise Rusya’ya giden yolcuların varışlarından itibaren 3 gün içinde bir laboratuvar testine tabi tutulacaklar. Tüm yolcular uçuş esnasında İngilizce/Rusça dillerinde bir anket dolduracaklar. Negatif PCR testini teyit eden herhangi bir belgesi olmayan yolcuların uçağa binişlerine havayollarınca izin verilmeyecek” ifadelerini kullandı. 

#reklam#

Normalleşme süreci ile birlikte iç hat uçuşlarında hızla normale dönülmeye başlandığını ifade eden Karaismailoğlu, yurtdışı karşılıklı uçuş anlaşması yapılan ülke sayısını da her geçen gün artırdıklarını bildirdi.

Karaismailoğlu, “1 Ağustos itibarıyla Rusya, Kuveyt, Hindistan ve Güney Afrika uçuşları başlayacak. Salgının seyrine bağlı olarak, Tunus, Cezayir, Mısır, Kırgızistan, Irak, Kenya ve Özbekistan de uçuşlara başlanabilecek diğer ülkeler arasında yer alıyor” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem