İş'te Gündem

Ucuz 1 milyar doları kim aldı?

Reuters, doları düşürmek için kamu bankalarının 1 milyar dolar sattığını iddia etti. Peki bir günde ucuz 1 milyar doları kim aldı?
Player yükleniyor...
Haberler / İŞTEFİNANS
13 Mayıs 2019 Pazartesi 00:00

Reuters'ın iddiasına göre ajansa bilgi veren kaynaklar Ziraat Bankası başta olmak üzere kamu bankaları aracılığıyla piyasalarda dün ve gece yarısından sonra 1 milyar dolardan fazla döviz satış gerçekleştirildiğini söyledi.

Reuters’a konuşan üst düzey bir kaynak, “Ziraat Bankası başta olmak üzere kamu bankaları aracılığıyla piyasalarda dün ve gece yarısından sonra 1 milyar dolardan fazla satış gerçekleştirildi. Bu kanalla kurdaki artış durdurularak kurun bir miktar geri gelmesi hedeflendi” dedi.  Reuters: Kuru durdurmak için dün 1 milyar dolar satıldı KİM ALDI BU UCUZ DOLARI?

Reuters'in bu iddiası banka yetkilileri tarafından ne yalanlandı ne de doğrulandı.  Ancak piyasada artık satandan çok 1 milyardan fazla doları kimin aldığı spekülasyon konusu oldu.

İddialara göre, 1 milyar doların bir kısmını Türkiye'deki özel bankalar alırken, diğer bölümünü de yine Türkiye'deki şirketler aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem