İş'te Gündem

Türkiye A Milli Basketbol Takımı turnuvaya veda etti: Çekya'ya 91-76 kaybetti

Türkiye A Milli Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası E Grubu 3. maçında Çekya ile karşılaştı. Türkiye A Milli Basketbol Takımı, 91-76 kaybetti.
Player yükleniyor...
Haberler / SPOR
5 Eylül 2019 Perşembe 00:00

Türkiye A Milli Basketbol Takımı, 2019 Dünya Basketbol Şampiyonası E Grubu 3. maçında Çekya ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk çeyreği Çekya'nın 22-16 üstünlüğüyle sona erdi.

2. çeyrek karşılıklı basketlerle başlarken, Türkiye ilk kez Ersan'ın 3 sayılık basketiyle 27-26 öne geçti. Üst üste basketlerle tekrar üstünlüğü ele geçiren Çekya, devre arasına 43-35 önde girdi. Son saniyede kaçırdık

Türkiye, 3. çeyreğe 8-0 seriyle başlayarak skora 43-43 denge getirdi.  Daha sonra Çekya art arda bulduğu basketlerle tekrar öne geçti ve Türkiye final periyoduna 66-60 geride girdi. 4. çeyreğe Cedi Osman'ın 3 sayılık basketiyle başlayan Türkiye, farkı 3'e indirdi. Çekya maçın sonuna kadar üstünlüğünü korudu ve maçı 91-76 galip tamamlayarak üst tura yükseldi.

#reklam#

Bu sonucun ardından Türkiye A Milli Basketbol Takımı, Dünya Kupası'na veda etti.

'2 GÜN ÖNCE TARİHİ BİR OLAYA İMZA ATACAKTIK, BUGÜN HİÇBİR ŞEY YAPAMADIK'

Türkiye A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca, maça dair değerlendirmesinde "Belki enerjimiz yetmeyebilir ama mental olarak hazır olmamız lazımdı. Çok temposuzduk. Devre arasında da söyledim" dedi. Sarıca şöyle devam etti:

"Takım iyi oynamadı. Çekya bugün takım oyununun örneğini gösterdi. Biz nasıl 2 gün önce gösterdiysek onlar da bugün gösterdi. Oyun disiplininden de koptuk, çok üzgünüm. Takım halinde durmamız lazımdı. 2 gün önce tarihi bir olaya imza atacaktık ama bugün hiçbir şey yapamadık."

Türkiye, grupta oynanan ilk maçta Japonya'yı 86-67 mağlup etmiş, uzatmaya giden ikinci maçta ise turnuvanın favorileri arasında yer alan ABD'ye son anda 93-92 yenilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem