İş'te Gündem

Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor! Dolar/TL 8.35'in üzerini gördü

Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor.
Player yükleniyor...
Haberler / İŞTEFİNANS
30 Ekim 2020 Cuma 00:00

Merkez Bankası'nın yeni sıkılaştırma hamleleri sonrası 8.26'ya kadar çekilen dolar/TL, gün ortasında rekor seviyelerini 8.35'in üzerine çıkardı. Euro/TL ise 9.75'in üzerinde el değiştiriyor.

Yurt içi piyasalar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle verilen 1.5 günlük aranın ardından hareketli bir gün geçiriyor.

Yoğun veri akışının takip edildiği günde dolar/TL öğle saatlerinde 8.3531'le rekor seviyelerini güncelledi. Piyasa açılış dakikalarına yakın Merkez Bankası'ndan gelen yeni sıkılaştırma hamlesiyle dolar/TL 8.2670'e kadar çekilmişti.

#reklam#

Yurt içi piyasalar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle 1,5 günlük tatilin ardından hareketli bir gün geçiriyor. Yoğun veri akışının takip edildiği günde dolar/TL sabah saatlerinde 8,3406'le rekor seviyelere geldi. Piyasaların açılışına yakın Merkez Bankası'ndan gelen yeni sıkılaştırma hamlesiyle dolar/TL, 8,2670'e kadar çekildi.

Sonrasında gelen tepki alımlarıyla kur 8,32 düzeyinde dengelendi. Dün 9,7811 ile rekor kıran euro/TL de benzer hareketlerle 9,66'ya kadar çekildikten sonra 9,73'lerden el değiştiriyor.  

Merkez Bankası sıkılaştırma adımlarına devam ediyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) sıkılaşma adımlarıyla ilgili yeni açıklama yayımladı. Açıklamada; "TCMB para politikası sıkılaştırma adımlarına devam etmektedir. Bu çerçevede Banka BIST Repo-Ters Repo Pazarı’nda gecelik borç verme faiz oranı üzerinden sınırlı tutarda sağladığı fon tutarını bugün sıfırlayarak sıkılaştırma adımlarına devam etmektedir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem