İş'te Gündem

Tuncay Özilhan bırakıyor: TÜSİAD YİK Başkanı kim olacak?

Orhan Turan’ın görev süresi 8 Şubat’ta yapılacak genel kurulda sona eriyor. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan da görevini bırakıyor.
Tuncay Özilhan bırakıyor: TÜSİAD YİK Başkanı kim olacak?
Haberler / BUSİNESSCLASS
13 Aralık 2023 Çarşamba 22:53

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’ın görev süresi 8 Şubat’ta yapılacak genel kurulda sona eriyor. Bir dönem daha başkanlık yapacak mı hem kendi ailesine hem de TÜSİAD’ın kurucu ailelerine bağlı.

Cumhuriyet'ten Jale Özgentürk'ün yazısına göre bu konuda henüz karar verilmemiş. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan görevini bırakacağını Ankara’da yapılan son istişare konseyi toplantısında söyledi. Yerine gelmesi gereken isim Arzuhan Doğan Yalçındağ. Ancak yönetimi belirlemede hâlâ etkin olan aileler bu konuda bir karar açıklamadı.

Turan ise başarılı bir başkanlık dönemini geride bırakıyor. Çalışmaları sadece hükümetin yanlış politikalarına verdiği yerinde ve hızlı tepkilerle sınırlı kalmadı. Dünyanın gündemindeki yeşil dönüşümden toplumsal cinsiyet eşitliğine pek çok soruna da odaklandı.

TÜSİAD’ı sessizlik kulvarından çıkarıp yeniden görünür kıldı. Turan yönetiminin bir yıl boyunca çalıştaylarla oluşturduğu ve büyük heyecanla lansmanını yaptığı “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına Girerken Türkiye” başlıklı raporu yeni bir dönemin habercisi.

Orhan Turan’a bu çalışmayla ne hedeflediklerini sordum. Turan, yüksek istişare konseyinde kamuoyuna sunulan bu çalışmayı bir “rapor” değil “söyleşme” olarak niteliyor, “Türkiye’de kutuplaşmanın, ötekileşmenin aşılabilmesi için artık konuşmak gerekiyor” diyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem