İş'te Gündem

Tüketicinin başı döndü! Airfryerda bir haftada karar değişti

Son zamanların en gözde mutfak aletlerinden airfryerların ithalatına gözetim uygulanacağı haberleri, tüketicileri mağazalara yöneltmişti. Karar geri alındı.
Tüketicinin başı döndü! Airfryerda bir haftada karar değişti
Haberler / EKONOMİ
29 Mart 2023 Çarşamba 11:48

Ticaret Bakanlığı tarafından 23 Mart'ta yayımlanan tebliğle ithalatında gözetim uygulanacak elektrikli ev cihazları listesinde değişiklik yapıldı.

Ticaret Bakanlığı'nın, birim gümrük değeri adet başına 10 ila 200 doların altında olan bazı elektrikli ev cihazlarının ithalatında 23 Nisan'dan itibaren gözetim uygulanacağı 23 Mart'ta duyurmuştu.
Airfryer ve fritözler için 35 dolar olan gözetim vergisinin 100 dolara çıkarılmasıyla giriş ve orta segmentteki airfrylera ortalama 2 bin lira zam gelmesi bekleniyordu.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ithalatta gözetim uygulanmasına ilişkin tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğe göre, 23 Mart'ta yayımlanan tebliğle gözetim kapsamına alınan birim gümrük kıymeti 100 doların altında olan airfryer ve fritözler listeden çıkarıldı.

Düzenlemeyle ayrıca, birim gümrük değeri 10 doların altında olan mutfak mikserleri için öngörülen gözetim uygulaması detaylandırılarak, bu ürünün 3 litre ile 10 litre arasında hacme sahip ve 80 doların altında birim gümrük kıymetini haiz olanları gözetim uygulamasına dahil edildi.

Değişiklikler 22 Nisan'da yürürlüğe girecek. İthalatta gözetim uygulaması, bir malın ithalatının piyasadaki diğer üreticilere zarar verecek veya zarar tehdidi yaratacak miktar veya şartlarda piyasaya sürülmesinin engellenmesi için Ticaret Bakanlığınca ithalat malları denetimi yapabilmek adına kurulmuş bir düzenleme olarak tanımlanıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem