İş'te Gündem

TOKİ konut taksitlerine yüzde 15,40 zam yaptı

TOKİ'den konut alanların ödediği taksit miktarına, 6 aylık enflasyon farkı oranında yüzde 15,40 zam yapıldı. TOKİ, ocak ve temmuz olmak üzere taksitlere yılda iki kez zam yapıyor.
Player yükleniyor...
Haberler / EKONOMİ
10 Ocak 2023 Salı 00:00

 TOKİ, tamamına yakınının henüz temelini atmadığı sosyal konutlar da dahil olmak üzere taksitlere zam yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Memur maaş artışı yüzde 30 ama biz TOKİ vade artış oranını yüzde 15,40'ta tuttuk, yani artış oranında yüzde 50 indirim yaptık" dedi.

TOKİ, konut taksitlerine ocak ve temmuzda memur maaş artışı oranında yapıyor. Yılın ikinci yarısında 6 aylık enflasyon farkı yüzde 15,39 oldu. İktidar, refah payıyla birlikte memur zammını yüzde 30 olarak belirledi.

'FİYATLAR DENETLENECEK'

#reklam#

Öte yandan Bakan Kurum, dünkü kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, yeni konut kredisi kampanyasıyla birlikte ev fiyatlarının artırılmasına ilişkin eleştirilerde bulundu. Kurum, şu açıklamayı yaptı:

"Buna müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Yeni Evim kampanyasını duyururken ne dedik, ilk evini alacaklar için kriterler açıkladık. Ayrıca tüm sürecin şeffaf, denetlenebilir işlemesi için komisyon kuracağımızı söyledik. O komisyonu kuruyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, SPK, BDDK ve değerleme kuruluşlarından temsilcilerin yer aldığı bir komisyon kuruyoruz. Bu komisyon, teknik ve finansal denetim yapacak, firmaların belirlediği fiyatları takip edecek, burada da temel kriter, ekspertiz raporları olacak.
Yani bu ay sattığı konutun veya bir hafta önce sattığı konutun fiyatı neyse, o fiyat doğrultusunda kampanyaya dahil olacak."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem