İş'te Gündem

TİM tarihin en yüksek ihracat performansını açıklayacak

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, 2 Ocak’ta tarihin en yüksek ihracat performansını açıklayacaklarını belirtti.
Player yükleniyor...
Haberler / EKONOMİ
20 Aralık 2022 Salı 00:00

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, 2022’yi hedefin üzerinde, 252 milyar dolar civarında bir ihracatla kapatacaklarını belirterek, "2 Ocak’ta Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla tarihimizin en yüksek ihracat performansını açıklayacağız. Hizmet ihracatında da 85 milyar dolarla yine bugüne kadarki en yüksek değere ulaşacağız." dedi.

#reklam#

Gültepe, 2022’yi hedeflerinin üzerinde, 252 milyar dolar civarında bir ihracatla kapatacaklarına dikkati çekerek, "2 Ocak’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla tarihimizin en yüksek ihracat performansını açıklayacağız. Hizmet ihracatında da 85 milyar dolarla yine bugüne kadarki en yüksek değere ulaşacağız. Biz ihracatımızı iki yıl içinde en az 300 milyar dolara çıkarmayı, uzun vadede ise Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına sokmayı hedefliyoruz. Hedeflerimize ulaşabilmemiz için ihracatımızı her yıl en az 10 artırmamız gerekiyor. 2023’e de bu hedefle başlayacağız." açıklamasını yaptı.

Dönemsel gelişmelerin ihracata etkisini azaltmak için pazar çeşitliliğini artırmaya çalıştıklarını kaydeden Gültepe, "Ticaret Bakanlığı'mızın 'Uzak Ülkeler Stratejisi'ni 2023’te etkin bir şekilde uygulayacağız. Yurt içi ve yurt dışı fuarları birer tanıtım fırsatı olarak değerlendireceğiz. Her ay bir yakın bir uzak ülkeye ticaret heyetleri düzenleyeceğiz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem