İş'te Gündem

TFF Başkanı, Fenerbahçe'nin '5 yıldız' kararına ilişkin tavrını açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükeşi, Fenerbahçe'nin yeni sezonda 5 yıldızlı forma giyme kararına ilişkin 'TFF’nin talimat ve yönetmelikleri neyi gerektiriyorsa onu yaparız' dedi.
Player yükleniyor...
Haberler / SPOR
10 Temmuz 2022 Pazar 00:00

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükeşi, Fenerbahçe'nin yeni sezonda 3 yıldız yerine 5 yıldızlı forma giyme kararına ilişkin açıklamada bulundu.

Konuya ilişkin Hürriyet gazetesinde yer alan açıklamasında Büyükeşi, "Bizim amacımız Türk futbolunu hak ettiği yere getirebilmek. Eğer Fenerbahçe 5 yıldızlı forma ile sahaya çıkarsa, burada benim herhangi bir şahsi bir tavrım olamaz" derken, "TFF’nin talimat ve yönetmelikleri neyi gerektiriyorsa onu yaparız" ifadesini kullandı.

5 yıldız tartışması nedir?

#reklam#

TFF, mevcut Süper Lig'in başlangıcını resmi olarak 1959 yılı kabul ediyor. Yönetmenliğe göre ise her 5 şampiyonluğa bir yıldız veriliyor.

Bu tabloda Galatasaray 22 şampiyonlukla 4 yıldız takarken, Fenerbahçe 19, Beşiktaş ise 16 şampiyonlukla üçer yıldız takıyordu.

Geçen yıl 1959 öncesi şampiyonlukların da kabul edilmesi için başvuru yapan Fenerbahçe, bu nedenle formasındaki 3 yıldızı kullanmamış, bu sene ise 1959 öncesi şampiyonluklarla 28 şampiyonluğu olduğunu belirtip 5 yıldız kullanacağını açıklamıştı.

TFF Fenerbahçe'nin Nihat Özdemir döneminde yaptığı başvuruyu işleme koymamış, yeni yönetim de öncelikli gündem maddelerinden biri olmadığını dile getirmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem