İş'te Gündem

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan Gergerlioğlu açıklaması: Gereği yapılmıştır

Milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'teki makamına yer yatağı sererek eylem yapmaya başlamıştı. Gergerlioğlu'nun provokasyonu bu sabah gözaltına alınması ile sona erdi.
Player yükleniyor...
Haberler / GÜNDEM
21 Mart 2021 Pazar 00:00

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, vekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Meclis'te gözaltına alınmasına ilişkin açıklamada bulundu. Şentop, "Meclis'in terörize edilmeye çalışılmasına müsaade edilmeyeceği bilinmelidir. Hiç kimse, milletimizin temsil makamı olan TBMM’yi hukuk dışı bir propagandanın parçası kılamaz. Bunu yapmaya kalkanlara karşı gereği, hukuk dahilinde yapılır ve yapılmıştır." dedi.

"MECLİS'İN TERÖRİZE EDİLMESİNE MÜSAADE EDİLEMEZ"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, provokatif eyleme ilişkin açıklamada bulundu.

Şentop, "Anayasaya göre milletvekilliği kesin hüküm ile sona ermiş ve milletvekili sıfatı taşımayan bir kişinin Meclis'i eylem alanı olarak kullanmaya kalkması kabul edilemez. Tamamen Anayasa ve TBMM İçtüzüğü hükümlerinin gereği olarak yapılan bir işleme karşı TBMM çatısı altında bir eylemin devamına ve Meclis'in terörize edilmeye çalışılmasına müsaade edilmeyeceği bilinmelidir. Hiç kimse, milletimizin temsil makamı olan TBMM'yi hukuk dışı bir propagandanın parçası kılamaz. Bunu yapmaya kalkanlara karşı gereği, hukuk dâhilinde yapılır ve yapılmıştır." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem