İş'te Gündem

Tartışmalı şirket Türk Petrol'ü satıyor

Zülfikarlar Holding'in kamu bankasından 1.2 Milyar kredi alıp dövize çevirip yurt dışına aktarması uzun süre konuşulmuştu.
Tartışmalı şirket Türk Petrol'ü satıyor
Haberler / EKONOMİ
12 Temmuz 2024 Cuma 16:37

Enerji sektöründe dev bir satın alma gerçekleşti. Daha önce Alpet'i bünyesine katan Zeren Group akaryakıt sektörünün güçlü markası, 800'den fazla istasyonu bulunan Zülfikarlar Holding bünyesindeki Türkiye Petrollerini de satın alıyor.

Enerji, turizm, lojistik, imalat ve yeme-içme gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren ve 5 farklı ülkede operasyonları bulunan Zeren Group, sektörün devlerinden Türkiye Petrolleri'ni alıyor.

Zeren Group geçtiğimiz aylarda ise Alpet'i alarak enerji sektörüne hızlı bir giriş yapmıştı.

ZÜLFİKAR ADI BİR DÖNEM ÇOK KONUŞULMUŞTU

Zülfikarlar Holding'in 2020 yılında kamu bankasından 1.2 Milyar kredi alıp dövize çevirip yurt dışına aktarması tartışma olmuştu.

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, “Covid-19 ‘Destek’ TIR’ından 200 milyon dolarlık hesap çıktı” başlıklı yazısında Zülfikarlar Holding'in kamu bankasından kredi alıp dövize çevirip 200 milyon dolar olarak Londra'daki hesaplarına aktardığını yazmıştı.

Bankacılık sektörünün iki üst düzey yöneticisinden edinilen bilgilere göre Zülfikarlar, 2'si özel sektör toplam 5 bankadan 1.2 milyar TL kredi kullanıyor.

Şirket bu krediyi bir süre sonra dolara çeviriyor ve bir kamu bankası üzerinden 200 milyon dolar olarak Londra'daki hesaplarına aktarıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yurtdışına para çıkaran iş insanlarına yönelik sözlerinin gerisinde yatan işlemlerden birinin de bu gelişme olduğu ileri sürülüyordu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem