İş'te Gündem

Soylu 'canım benim' diyerek uzaklaşmıştı: Göç İdaresi Başkanlığı açıklama yaptı

Göç İdaresi Başkanlığı, İçişleri Bakanı Soylu'nun yanıtlamadan uzaklaştığı yabancıların adres beyanlarına ilişkin soruya dair açıklamada bulundu.
Player yükleniyor...
Haberler / GÜNDEM
12 Ekim 2022 Çarşamba 00:00

Kendisine yöneltilen "Yabancılarla ilgili İstanbul'da yeni bir binada tüm dairelerde yabancılar kayıtlı çıktı" sorusuna karşılık olarak soruyu yönelten muhabirin çenesini okşayarak "Canım benim" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, soruya yanıt vermeden uzaklaşmıştı.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Soylu'nun yanıtlamadan uzaklaştığı soruya ilişkin açıklamada bulundu. 

#reklam#

Göç İdaresi Başkanlığı yabancıların adres beyanlarına ilişkin , "Gerek tahkikat ve taramaya gerekse şikayete bağlı olarak gerçeğe aykırı adres beyanında bulunulduğunun tespit edilmesi halinde vatandaşımız veya yabancı uyruklu ilgili tüm kişiler hakkında gerekli idari ve adli işlemler yapılmaktadır" açıklaması yaptı.

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Yasal kalış hakkı bulunan yabancıların adres beyanlarının tamamında, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından titizlikle ve yerinde tahkikatlar yürütülmekte olup 2022 yılının başından bu yana 3 milyon 791 bin 198 yabancının adres tahkikatı yapılmış ve rutin olarak yapılmaya devam etmektedir.

Ülkemizde yasal kalış hakkı bulunan yabancıların sayıları ve yoğunlukları Bakanlığımızca düzenli olarak takip edilmekte olup belirlenen ilçe ve mahallelerin yabancıların ikametine kapatılması gibi düzenlemeler yapılmakta ayrıca yukarıda belirtildiği üzere yabancıların adreslerine ilişkin tahkikat işlemleri de devam etmektedir.

Bu çerçevede, gerek tahkikat ve taramaya gerekse şikayete bağlı olarak gerçeğe aykırı adres beyanında bulunulduğunun tespit edilmesi halinde vatandaşımız veya yabancı uyruklu ilgili tüm kişiler hakkında gerekli idari ve adli işlemler yapılmaktadır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNDEM EKONOMİ İŞTEFİNANS BUSİNESSCLASS DÜNYA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ İŞTEMAGAZİN OTOMOTİV LİFESTYLE
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 İş'te Gündem